Menu Sluiten

Zo super gaaf om goede berichten te ontvangen

24-10-2014

 

 

 

Hallo Pieter en Janet,

 

Hier even een berichtje vanuit Breda, de parel van het zuiden. Het is alweer een jaar geleden (7 oktober 2013) dat we bij jullie kwamen om naar een rustig en betrouwbaar paard te komen kijken. Ik was net begonnen met paardrijden op advies van de revalidatiearts. Ik heb een gedeeltelijke dwarslaesie door MS. Op de manege kreeg ik steeds een ander paard en dat was de reden waarom we richting Friesland zijn gegaan om eens te kijken. Eenmaal bij jullie aangekomen waren er een paar prachtpaarden gestald. De eerste in de lijn was Pieter van Ravensbos, een mooie ruin van 8 jaar jong met een kleine afwijking. Hij heeft een witte voet. Maar dat deerde niets. Ik had meteen een klik met hem en na een proefritje was ik helemaal verliefd op hem. Twee dagen later was hij in Breda en mocht ik hem mijn paard noemen. Nu, een jaar later is mijn gevoel alleen maar sterker geworden naar Pieter toe. Hij heeft inmiddels een andere naam gekregen, omdat hij steeds Pietertje werd genoemd. Nu heet hij Sonero, wat veel meer bij hem past. Inmiddels zijn we verhuisd naar een pension waar hij samen met 7 andere paarden een hecht groepje vormt. Hoewel Sonero een braaf, uiterst lief en kroelerig, respect tonend naar mij vanwege mijn beperking en erg sociaal gedragend naar andere mensen toe is hij het mannetje van deze groep. Niemand mag als eerste drinken uit de waterbak als ze op de wei gaan en niemand mag als eerste de wei af. Hij bepaalt dat door alleen maar zijn oren in de nek te leggen. Alleen zijn vriendinnetje Bacari, een bruinschimmel, mag samen met hem drinken. Ondanks dat hij een zacht karakter heeft is hij bepaalt geen watje te noemen. Alle paarden hebben respect voor hem.

Samen hebben we het prima naar onze zin. We gaan boswandelingen makenĀ  en met lessen hebben we al gedraafd en gegaloppeerd. Om het wat leuker te houden hebben we zelfs over een balkje gesprongen. Sonero vind dit geweldig en als we naar de balk toe draven dan is hij zo enthousiast dat hij er in galop naartoe gaat en zelfs springt. Welnu, jullie zijn weer op de hoogte en ik kan alleen maar zeggen: hartelijk dank voor alles. Voor de fijne ontvangst in Friesland en voor het naar Breda brengen van Sonero. Voor de eerlijke behandeling en de goede raad. Het is een geweldig paard, hartstikke gezond en superlief. Hij houdt rekening met mijn beperking. Ik ben zo blij om kennis met jullie en jullie paarden gemaakt te hebben. Ik zal jullie op de hoogte houden van Sonero.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ineke

 

IMG_1901bew