Menu Sluiten

Weer eerste prijzen voor Stal Wijbenga


Op 31 maart 2012 was het dan eindelijk zover. Het eerste concours tuigen van het jaar 2012. Het ging hier om een promotie-concours. Wij nemen daar vaak wat paarden mee naartoe om te kijken wie we gaan uitbrengen en wie we thuis gaan laten.
Omdat we toch heen gingen met Zipp PJ werd besloten om meerdere paarden in te gaan spannen om alvast weer wat wedstrijdervaring op te gaan doen.
Het begon met Christiaan PJ. Hij had het tuigen in januari 2012 ook al gewonnen maar we wilden even testen of zijn talent echt zo groot is.
En dat bleek het geval. Hij werd overtuigd eerste. Daarna mochten Ulrig PJ en Zipp Pj tegen elkaar strijden. Pieter reed Zipp PJ zelf en Udo reed Ulrig PJ. De jury was erg tevreden over Zipp PJ. Hij liet hele goede stukken zien en de jury zag wel toekomst in hem dus hij mag blijven. Hij werd uiteindelijk vierde en Ulrig PJ werd knap tweede.


Martinus PJ was al helemaal in vorm en ook dit concours mocht hij op zijn naam schrijven en werd dus eerste. Harmina rijdt meestal Petrus PJ bij het tuigen onder het zadel maar we wilden nu eens kijken wat Zipp PJ zou doen en zo werd hij dus gezadeld voor deze rubriek. Hij vond het echt geweldig en danste door de baan. Hij mocht als tweede opstellen. Bij het overrijden vond Zipp PJ het wel mooi geweest en liep, volgens de jury, iets minder dan de eerste ronden. Hij werd uiteindelijk derde in een veld van 10 deelnemers. Een knappe prestatie waar we zeker verder mee kunnen komen.


Foto’s: Johanna Faber Oudega


[nggallery id=24]