Menu Sluiten

Weer een kampioenstitel bij Stal Wijbenga


Vandaag, woensdag 28 september 2011, was het stratenconcours te Workum. Elk jaar wordt dit concours gehouden ter afsluiting van het tuigseizoen. Het kampioenschap tuigen onder het zadel is de enige titel dat nog te winnen valt voor het seizoen 2011. We konden lekker rustig aandoen deze morgen. Udo nam de sjees mee en Tjeerd van de Brink en Pieter en ik hoefden alleen Martinus PJ en Petrus PJ te laden. Om 12.00 uur waren we in Workum dus alle tijd om de boel klaar te maken en een bakkie te doen. Martinus PJ beet de spits af  en werd tweede.

Martinus PJ in het enkelspan voor de Sjees

We hebben de dressuur training weer opgepakt en er zat dus niet veel druk op. Tweede was dus een prima plek. Vervolgens hetgeen waar we eigenlijk voor waren gekomen. Het kampioenschap tuigen onder het zadel. Een veld van maar liefst 20 paarden kwamen in de baan. Het was een sterk veld met prima paarden dus het zou spannend worden. Petrus PJ en Harmina kwamen als eerste de baan in. De rest volgde.

Petrus PJ

Waren Harmina en Petrus PJ vorige week nog kampioen in de klasse Z1 dressuur, vandaag mochten ze de titel tuigen onder het zadel hieraan toe voegen. Het leuke van het hele gebeuren was dat de jury van Friese paarden met dressuuraanleg, twee weken geleden, het nodig vond om Petrus een 6.5 te geven voor aanleg als dressuurpaard. Hoe gaaf is het dan dat je in twee weken tijd twee kampioenschappen op je naam kunt schrijven en ook nog eens 1 van de juryleden van Friese paarden met dressuuraanleg er finaal uitrijdt in de Z1.Beter kun je niet bewijzen dat de jury, twee weken geleden, vreselijk fout zat. Het leverde in elk geval een mooie Gazelle fiets op zodat Harmina in het vervolg op de fiets naar haar werk komt (denk ik)

De gewonnen fiets heet voortaan Fiets PJ
De drie overgebleven finalisten komen aanrijden voor de uiteindelijke uitslag. van links naar rechts Daniella Smit, Harmina Holwerda en Suzanne Bouman Wind
Behangen met kampioenslinten
Bouke de Boer feliciteert Harmina
Einde van de dag. Martinus PJ krijgt zijn vlechten weer in
Na gedane arbeid een lekkere wasbeurt van groom Jan Smit