Menu Sluiten

Vierspan rijden

 

4 span 1

Soms vraag je je af wat er nog op het verlanglijstje staat. Alle kampioenschappen al een keer gewonnen en zelfs de meerspannen al meerdere keren met verschillende aanspanningen. Het moet wel een uitdaging blijven denk je dan. Stiekem hadden Pieter en Janet dus nog een keer gehoopt dat Udo een vierspan voor ze zou starten. Door omstandigheden was het er nog steeds niet van gekomen. Het mooiste zou zijn om dat met vier PJ paarden te kunnen doen.

Maar ja………….waar haal je vier goede paarden vandaan die ook allemaal nog kunnen tuigen. De meesten stallen hadden het vierspan al een keer gereden maar bijna allemaal met paarden van anderen of samengestelde spannen. Wij wilden PJ paarden. Dit jaar er niet meer bij stil gestaan dat we ze zelf hadden lopen en al uitbrachten in de concoursen. het kon dus toch best wel eens gaan gebeuren dit jaar. We hadden vier PJ paarden bij elkaar die allemaal super kunnen tuigen. Toen Udo nog overtuigen. Die wilde dolgraag en zo was de tweede hindernis ook genomen.

De derde hindernis was ook snel genomen want een tuig was er ook al en met hier en daar een aanvulling was die ook compleet. Dan nog de koets. Stoeterij Het Swarte Paert bracht uitkomst en zo werd er een prachtige koets uit het museum getrokken.

Zo kon het gebeuren dat we zomaar ineens, op het prachtige en goed georganiseerde concours van Buitenpost, de baan in kwamen gereden met voorop Christiaan PJ en Franke PJ en daarachter Petrus PJ en Kai PJ met daarachter een prachtige koets. Wat een geweldige ervaring. Het kampioenschap kwam dichtbij en we hebben genoten. Daar gaat het tenslotte allemaal om.
Ito Werkman, Jaap van der Meulen voor de tuigen, Udo de Haan voor het zware werk, Harmina en Janet als groom in de koets, Pieter Wijbenga, Jan Willem Smit en Matthijs Hartzman voor het begeleiden van de paarden………………..allemaal super veel dank dat dit mogelijk werd gemaakt. Ook DaniĆ«lla Smit en Berber vd veer horen in het rijtje thuis voor het klaarzetten van de paarden.
Zo zijn er dus heel wat mensen in touw om een droom waar te maken.

4 span

192 866x1300

foto’s zijn van Karin Sevink en Anouk Kemkes