Menu Sluiten

Udo met Christiaan PJ, Hercules PJ en Kai PJ kampioen klavertje drie

 

 

Wat een geweldig succesvol weekend hebben we gehad in Dokkum. Het eerste kampioenschap nationaal stond op het programma. Vorige keer behaalden we in Dokkum het kampioenschap tandem. Nu hadden we nieuwe paarden en zou het dus wel lukken om het kampioenschap klavertje drie binnen te slepen? We hadden verschillende combinaties geprobeerd en hebben uiteindelijk gekozen voor Christiaan PJ, Hercules PJ en Kai PJ. Annette PJ als reserve. Met alle combinaties zouden we een goede kans maken maar qua kleur en type en zelfde gangen zouden we gaan voor de drie hengsten.
Dat was een super goede keuze. Ze kwamen de baan in, vielen in elkaars ritme en na de eerste ronden was het al wel duidelijk dat dit trio, met aan de leidsels Udo de Haan, het kampioenschap zouden moeten winnen. Maar het blijft een jurysport en het gevaar dat de paarden, bij het overrijden, elkaar niet kunnen vinden blijft altijd een zenuwenmoment. Ze mochten als eerste opstellen. Daarna afrijden en hopen dat ze elkaar weer konden vinden. De zenuwen waren voor niets geweest. Christiaan PJ zette af en Kai PJ en Hercules PJ deden wat er van hen gevraagd werd.
Alle drie in een super mooi ritme en geen pas verkeerd en mooi los. Christiaan PJ kon doen waar hij het beste in is. Showen en mooi vrij in de strengen bewegen omdat de beide achterpaarden de sjees trokken. Kampioen klavertje drie was binnen.

 

UDO 1300x866 UDO1 1300x866 UDO3 866x1300

Foto’s Karin Sevink