Menu Sluiten

Topweekend: Annette PJ model verklaard en grote prijs van Drogeham binnen gehaald.

 

Ja hoor……….het was weer raak dit weekend. Kroonmerrie Annette PJ mocht proberen een stap hoger te komen naar het modelschap. We hadden haar voor dit jaar bewust niet laten dekken om haar op en top voor te kunnen bereiden voor deze belangrijke stap.
Ze werd al reservekampioen in Garijp en onbewust heb je dan toch bepaalde verwachtingen. Onterecht natuurlijk want later bleek dat de verschillende fokdag kampioenen geen kroon of model werden.
Annette PJ had echter de smaak te pakken en liet zich zien zoals nooit tevoren. Ze werd dan ook Model verklaard. Met dank aan het team van trainingsstal Piet Sibma voor het voorbereiden van Annette PJ op deze keuring.
We waren al heel gelukkig maar de koek was nog niet op. Zondag was het concours in Drogeham. Deze was vanwege het weer verplaatst en dat bleek een goede zet. Het was mega lekker weer en de sfeer was goed.
We begonnen voorzichtig met een tweede plek voor het tandem met Christiaan PJ en Kai PJ. Daarna knalden Udo, Christiaan PJ en Kai PJ de baan in en pakte de titel bij de dubbelspannen.
Daarna was de grote prijs van Drogeham. In het verleden mochten we die 1 keer eerder winnen. We reden uiteindelijk met nog 5 spannen in de baan. Daarna werden de punten geteld en bleek dat we, op 1 na, alle punten van de jury hadden gekregen. De grote prijs was binnen. Met dank aan Udo de Haan aan de leidsels. Daniƫlla Smit en Berber vd Veer en Jan Smit als grooms en natuurlijk Pieter Wijbenga voor de morele steun en aanmoedigingen.

ANETTE FAN E HAMSTERHEIDE5

Foto: Karin Sevink