Menu Sluiten

Topdag stal Wijbenga. Eerste kampioenschap 2011 is binnen.


Op 25 juni 2011 werd het concours verreden in Dokkum. Wat als een druilige dag begon, eindigde met een en al zonneschijn. Ik zou niet weten wat er nog beter had kunnen gaan behalve dat het wat minder mocht regenen.
We begonnen de ochtend met Ulrig PJ voor de Sjees in de competitie. Eigenlijk kon hij ze allemaal hebben maar werd tweede.


Udo de Haan met Ulrig PJ in de competitie


Martinus PJ had niet meegedaan in de competitie in de Wijk dus kwam al wat wedstrijdervaring te kort maar dat mocht niet deren. Een keurige eerste plaats in de ereklasse. Helemaal top. Als vanouds zweefde Martinus PJ door de baan. Prachtig om te zien dat Martinus PJ zich weer helemaal thuis voelt op het concoursterrein.

Martinus PJ eerste in de Ereklasse


In alle eerlijkheid waren we daar al heel blij mee. Maar als je aan de winnende hand bent wil je meer. Zo werkt dat nu eenmaal. Het eerste kampioenschap van het jaar werd verreden. Het ging om het tandem. en wat bleek? Martinus PJ en Tjeerd van de Brink waren in bloedvorm. Er was geen twijfel mogelijk. Ze zouden kampioen moeten worden. Maar ja………vond de jury dat ook? De spanning steeg tot grote hoogte want het zat er echt in dat ze alle anderen achter zich lieten. Als dan wordt omgeroepen dat de jury eruit is hou je het bijna niet meer en dan hoor je:
NUMMER 148 MARTINUS PJ EN TJEERD VAN DE BRINK MET AAN DE LEIDSELS UDO DE HAAN KAMPIOEN TANDEM.

Martinus PJ en Tjeerd van de Brink kampioen in Tandem

Kan niet vertellen hoe geweldig dat klinkt. Waarschijnlijk kunt u zich er iets bij voorstellen maar erbij zijn is echt super. het leuke is dat Martinus PJ nu in de loop van drie jaar alle rubriekskampioenschappen al een keer op zijn naam heeft geschreven. Tandem, dames, ereklasse, competitie en dubbelspan en zelfs klavertje drie. O en niet te vergeten de Limietklasse.


Martinus PJ en Tjeerd van de Brink kampioen in Tandem


Dan is het de vraag: Welk paard gaan we gebruiken voor de damesklasse. Martinus PJ was vorig jaar kampioen in de damesklasse en zou het dan niet leuk zijn om het te gaan proberen met een ander paard? We hebben het risico genomen en Daniella stuurde Ulrig PJ vol goede moed het concoursveld op. En wie had kunnen vermoeden dat Daniella ook met Ulrig PJ iedereen achter zich liet. Ongelooflijk wat een spanning maar ze hebben het gered en werden eerste. Daniella reed Ulrig PJ voor de eerste keer voor de Sjees en dan deze prestatie neerzetten is geweldig.

Daniella Smit eerste in de damesklasse met Ulrig PJDan denk je………hoeveel spanning kan je hebben op een dag? We moesten toch nog even doorzetten want Harmina kwam met Petrus PJ uit in de Z1 klasse en reed twee proeven.De eerste vier kopplaatsen kregen nog geen uitslag want die moesten aan het einde van de dag het veld op om de plaatsing te weten te komen.
Ook in de dressuur gaat het goed met de PJ paarden. Petrus PJ werd twee keer eerste waarbij ze in de eerste proef maar liefst 232 punten bij elkaar liep en dat waren er tien meer dan de nummer twee. Ook werden ze de beste Z1 combinatie van de dag.

Harmina met Petrus PJ beste Z1 combinatie van de dag
Harmina met Petrus PJ beste Z1 combinatie van de dag

Vandaag 26 juni 2011, deden Petrus PJ en Harmina het nog even lichtjes over. Voor de selectie van de MZ competitie, dat al twee jaar achter elkaar door Harmina is gewonnen, reden ze in Bolsward. Ze werden weer twee keer eerste met 224 en 226 punten. Het kampioenschap zal worden verreden in Rijs.

foto’s: karinshobbyfotografie