Menu Sluiten

Top weekend Stal Wijbenga


Dit weekend was er concours in Garijp. Op vrijdag begon het al met Wibald PJ voor de wagen die de zilveren zweep won. Het succes zette gelukkig zaterdag ook door maar wel met een scherp randje.
Annette PJ werd helaas niet geselecteerd voor Friese paarden met dressuuraanleg. Dat ze wel degelijk aanleg heeft had ze al bewezen door zich te plaatsen voor de Fries kampioenschap, 4 winstpunten in de L1 in de eerste twee wedstrijden en als klap op de vuurpijl werd ze bestgaand rijpaard en won gisteren de zilveren zweep. Mogelijk dat deze jury van Friese paarden met dressuuraanleg nog een extra bijscholingscursus moet hebben die dan door Stal Wijbenga zal worden aangeboden. Vorig jaar werd Petrus PJ namelijk ook al de baan uitgestuurd door dezelfde jury. (Dat hij daarna 6 grote kampioenschappen won is hier overbodig te vermelden) Met liefde bieden wij haar dus deze cursus aan.
Vanaf dat moment ging het succes wel door want Zipp PJ werd derde bij bestgaand rijpaard. Vervolgens kwam Christiaan PJ de baan in. Hij reed de nieuwelingencompetitie en hij mocht na de eerste ronde als eerste opstellen. Bij het overrijden werd hij tweede. De nr 1 is een jaar ouder maar we komen dichter bij de overwinning en de strijd is zeker nog niet gestreden. We hebben de competitieal een keer van hem gewonnen en waren nu ook dicht bij.
Martinus PJ liet 12 aanspanningen achter zich en was en bleef eerste. De dubbelspannen waren dit keer super super super spannend. 12 aanspanningen in de baan. Beste combinaties maar Martinus PJ en Christiaan PJ kwamen in het goede ritme en lieten niet meer los. Ook zij werden eerste.
We gaan vol goede moed dinsdag naar Norg waar het kampioenschap ereklasse zal worden verreden.

Foto’s: Karin Sevink