Menu Sluiten

Promotieconcours Rolde levert 4de, 2de en 1ste prijs op


Pieter met Martinus PJ
Pieter met Ulrig Pj
Pieter met Martinus PJ

Pieter, Harmina en ik waren vorig jaar al naar Rolde geweest voor het promotieconcours. Het is een heel leuk evenement en het mooie is dat alle deelnemers in de prijzen vallen.


Vorig jaar had Pieter Rytse PJ voor de wagen en won (Rytse staat inmiddels in het dubbelspan te Denemarken) en Harmina had Petrus PJ onder het zadel voor het tuigen en ook Harmina en Petrus PJ wonnen hun rubriek. Dit jaar was er dus best veel te verdedigen. Het probleem was dat Pieter met Petrus PJ had getuigd in 2011 maar die konden we dus niet gebruiken omdat Harmina met hem reed.


Eigenlijk stonden de oplossingen eigenlijk al weer bij ons op stal. Pieter kon best Martinus PJ en Ulrig PJ zelf rijden. Zo gezegd zo gedaan en zijn we met de hele club richting Rolde gegaan. Drie paarden mee en meer dan genoeg grooms, wat natuurlijk super gezellig was. Pieter had Ulrig PJ zelf al tijden niet gereden en ook Martinus PJ was nog niet gewend met Pieter aan de leidsels. Maar zo al altijd deed Pieter het super en werd met Ulrig PJ 4 de en met Martinus PJ tweede. Ze werden wel als eerste opgesteld maar iets tactverlies kosten Martinus PJ en Pieter de eerste plek. Maar het begin is er en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Harmina en Petrus PJ moesten hun titel ook nog verdedigen en dat dezen ze met volle overtuiging. Mooi in balans en constante bewegingen leverde de overwinning op.


Harmina met Petrus PJ