Menu Sluiten

Op 6 april moesten Dette en Wikelina PJ de IBOP test doen

We hadden natuurlijk zelf al een idee hoe de paarden het zouden kunnen gaan doen. Dette is een goed tuigpaard maar onder het zadel doet ze het ook erg goed. Daar ze de moeder is van de kampioen van 2008 in Garijp (Rixt) en de moeder van de kampioen van Assen in 2010 (Annette van Hamsterheide) en de moeder van de kroonmerrie Teadske van de Hamsterheide, wilden we toch nog een keer proberen om haar voor de sterkeuring te doen. Ze is ster met een tweede premie en we willen kijken of ze daar een eerste premie van kan maken en of er nog een kroonschap inzit.
Een goede IBOP zou dus niet verkeerd zijn. We wisten dat het erom zou spannen. Ze heeft super goede gangen maar onder het zadel komen die er niet altijd uit. Toch hadden we ons geen zorgen hoeven maken want ze haalde de test met 77 punten.
Dan zou Wikelina PJ een makkie zijn, dachten we. Ze is heel soepel en beweegt makkelijk door het hele lichaam en het is een elastiekje qua beweging. De balans was nog niet altijd 100 procent maar dat kan ook niet met een jong paard. We dachten dat de jury daar wel doorheen zou kunnen kijken. Het gaat tenslotte om de aanleg en als er een paard aanleg heeft voor de dressuur dan is dat zeker Wikelina PJ. Wikelina PJ kwam de baan in dansen en alles verliep super. Het was een mooi gezicht hoe ze makkelijk door de baan heen bewoog en nadat ze de proef had gereden was iedereen laaiend enthousiast en zei dat we zeker 80 punten zouden krijgen.
Wat schets onze verbazing………………72 punten. Wie dus weet wat de jury wil zien in de proef mag mailen. Iedereen kon zien dat Wikelina PJ een echte dressuurkanjer is.
Nou ja……..Pieter zegt altijd……..jury beslist dus daar houden we ons dan maar aan vast. We gaan in elk geval de strijd aan want volgende week zaterdag heeft Wikelina PJ haar eerste dressuurwedstrijd in de L1 dus kijken of ze echt geen aanleg heeft en wie er in dit geval gelijk gaat krijgen.
Ook wel weer een uitdaging. Dette gaat meedoen voor de wagen in de categorie fokmerries voor de sjees. Je moet ten slotte toch je eigen gevoel volgen. Daar kom je het verst mee.
Bij deze dopen we Dette dus om naar Dette PJ