Menu Sluiten

Ook het dubbelspan kampioenschap is binnen


Naast het winnen van het klavertje drie kampioenschap, het tandemkampioen en het ereklassekampioenschap heeft Udo de Haan ook nog even het tweespankampioenschap binnen gereden voor Wijbenga en de Demrostables. Christiaan P.J was wederom,samen met Wopke van de Demro Stables, veel te sterk voor de rest. Het werd nog even overkampen omdat dat moet bij een kampioenschap maar volgens de jury was dat niet nodig geweest. Dan ga je hem knijpen als je aan de kant staat want wat als………….nee tuurlijk niet,zeiden de beste stuurlui aan de kant. Niet twijfelen het komt allemaal goed. Nou ja het heeft wel een paar nagels gekost maar als dan de verlossende woorden komen…..kampioen is nr 148, Udo de Haan met Wopke en Christiaan PJ ben je die nagels al weer vergeten. Ze groeien wel weer aan.
Jammer dat de regen met bakken uit de hemel kwam maar de champagne smaakte goed en de doos Friese koek ging er letterlijk en figuurlijk als “pap” in.
Christiaan PJ won wederom de limietklasse en bouwde zijn voorsprong in de Fryslan prijs verder uit. Ook reed Udo Wopke gewoon weer naar de eerste plaats in de ereklasse. In Drogeham zijn geen kampioenschappen meer maar in Workum kan Christiaan PJ nog de Fryslan prijs winnen.
Dubbelspan Buitenpost 2013 (foto: Karin Sevink)