Menu Sluiten

Rutger Hauer 65 jaar

Op 20 september 2009 is Stal Wijbenga uitgenodigd om met 25 paarden en ruiters naar Drachten te komen.
Rutger Hauer werd namelijk 65 jaar en de bedoeling was om hem met 65 Friese paarden binnen te halen in het centrum van Drachten.
Vroeg uit de veren dus. Paarden waren allemaal al gewassen maar moesten nog even de hoeven mooi glimmend hebben en natuurlijk moesten ze eerst even eten voordat ze naar deze beroemdheid zouden gaan.
Tegen 10 uur allemaal in de trailers en op de vrachtwagens. Het werd een hele stoet. Omstreeks 11.00 uur moesten we allemaal klaar staan en tegen 11.15 uur zou Rutger Hauer met een limo in het centrum van Drachten verschijnen.
We stonden allemaal gezadeld en vol verwachting op hem te wachten. De paarden geduldig en een rij.
Precies op tijd kwam hij aan en vertrokken we met alle paarden naar de rotonde midden in het centrum van Drachten. Daar stelden we ons allemaal op en hield Rutger Hauer een toespraak. In deze toespraak maakte hij nog even duidelijk dat het Friese paard veel voor hem betekend heeft.
Na de toespraak mocht hij op de kersverse kampioen, Marit Synette PJ, plaatsnemen en reed hij een stukje door Drachten heen. Hij was zo sportief om Marit Synette PJ ook weer naar de trailers terug te rijden. Natuurlijk was het even spannend want we denken natuurlijk allemaal dat Zorro goed kan rijden maar dat viel wel tegen. Gelukkig was Marit Synette PJ super braaf en hield er rekening mee dat hij dit keer door een ander werd “gereden” dan door Harmina.
Na de nodige interviews en plichtplegingen konden de paarden weer terug naar huis.
Al met al een hele ervaring en super leuk om Rutger Hauer een keer op je paard te zien zitten. Zo werd Marit Synette in 1 weekend kampioen en actrice.
Pieter en Janet
Rutger Hauer 65 jaar!