Menu Sluiten

Nienke

 

Het leuke van ons werk is dat we vaak geweldige mensen tegenkomen. Dan weet je weer waar je het allemaal voor doet.
Nienke was ons wedstrijdpaard maar Klaas belde dat hij heel graag een goed paard voor zijn vrouw wilde hebben. Ze was verdrietig en hij wilde haar een super cadeau geven om dat een plek te kunnen geven.
Tja wat doe je dan? Natuurlijk ga je daar dan voor zorgen. Nienke heeft het nu ook super en heeft een pracht van een veulen voortgebracht.
Klaas schreef het volgende

 

 

Beste Pieter en Janet,

 

Op 1 december 2015 heb ik contact met jullie gezocht of jullie een lieve Fries voor mijn vrouw hadden Ze moest op 4 december heel plotseling haar lieve fries, Sanne, plotseling in laten slapen vanwege ernstige artrose aan haar knie.

Zij was hier helemaal kapot van. Ik heb aangegeven zelf geen verstand van paarden te hebben en moest volledig op jou af gaan Pieter.

In eerste instantie zou je opzoek gaan, maar even later mailde je, dat je nog wel een lieve merrie had staan, welke je zelf gefokt had en drachtig was.

Ik ben de volgende dag gelijk naar je toe gereden. Jij liet me Nienke zien en ik vond dat ze hele lieve ogen had.

Iets waar misschien een paardenkenner niet op af moet gaan, maar met dezelfde lieve uitstraling van Sanne en met jouw uitleg over Nienke, net 3 ½ jaar, betrouwbaar, al goed en rustig onder het zadel en voor de kar, had ik alle vertrouwen in je en dat is meer dan uitgekomen.

Omdat we Sanne op 4 december hebben moeten laten inslapen, wilde mijn vrouw even niet thuis zijn en zijn we het weekend, wel dichtbij huis, even weggeweest.

Op die donderdag waren we het snel eens over de koop. Nienke had jezelf gefokt, was drachtig van Jasper, wat mij niets zei, zo’n leek ben ik.

“Zoek maar op het internet”, zei je en dan kom je hem wel tegen. Nu weet ik het, Jasper 366.

Wel wilde ik gelijk zaterdag 5 december Nienke thuis hebben, mooi sinterklaas cadeautje Jullie moesten naar Parijs voor een paardenshow. Je vroeg je schoondochter of zij met je zoon op zaterdag Nienke konden brengen en dat was geen probleem.

Mijn vrouw wist van niets, ik had met je zoon en schoondochter een tijd afgesproken, op die zaterdag zei ik tegen haar dat haar ouders bij ons thuis waren. Ze waren bezorgd en wilde je even zien, we zaten dichtbij huis en met tegenzin ging ze mee en toen we door de poort naar achteren reden, begon ze gelijk te huilen, was bang voor de lege stal. We liepen naar de stallen en ze zag ineens wat zwarts staan, ze was even de kluts kwijt, maar toen drong het tot haar door, we hebben haar niet blijer kunnen maken.

Sanne zit nog steeds in haar hart, maar Nienke is daar bij gekomen en nu ook Brique.

Nienke PJ een geweldige, super lieve en mooie merrie en sinds 8 april is ze de zeer trotse, lieve, attente en zorgzame moeder van Brique. Een prachtig hengstje, met een super vader. We zijn apetrots en mogen ons gelukkig prijzen dat wij jullie zijn tegen gekomen, Pieter en Janet nogmaals geweldig bedankt, fijn dat er nog zulke mensen zijn als jullie.

 

Klaas en Nicolette.

Brique Nienke PJ en Brique (2) Nienke PJ en Brique (3) Nienke PJ en Brique