Menu Sluiten

Na kampioen tandem ook kampioen tweespan


Op 26 juli 2011 was het zover. 1 van de leukste concoursen van het seizoen werd verreden. In Norg is het altijd gezellig en erg druk.

Het kampioenschap tweespannen werd verreden. We hadden helemaal nergens op gerekend want Martinus PJ en Tjeerd van de Brink staan nog niet zolang naast elkaar en waren tot het moment van rijden nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. De andere 6 combinaties waren al veel langer een team en hadden al veel ervaring samen. Als twee duveltjes uit een doosje marcheerden Martinus PJ en Tjeerd de baan is. Pieter en ik stonden als verstijfd aan de grond. Wat gebeurt hier???? Ze lopen gelijk en het is echt een span. De andere spannen raakten kennelijk wat van slag want geen 1 span bleef gelijk lopen en ook kwam het vaak voor dat het ene paard achter bleef bij het andere paard. Martinus PJ en Tjeerd niet. Die liepen stug door en stoorden zich nergens aan. Ze mochten als eerste opstellen en er mochten drie paren over rijden. Mijn hart klopte in mijn keel. Het zou toch niet gaan gebeuren? Niet als favoriet de baan in maar er wel met de titel vandoor????


Dan de verlossende woorden van de speaker…………KAMPIOEN DUBBELSPAN 2011………….NR 148 UDO DE HAAN MET MARTINUS PJ EN TJEERD VAN DE BRINK. Wat er dan met je gebeurt kan ik hier niet beschrijven en ga het ook niet proberen. Pieter en ik zijn dolblij en trots op de paarden en op Udo en Daan die dit allemaal maar weer even bijelkaar heeft gereden.

Natuurlijk ook veel dank aan Jan Smit, de onvermoeibare groom.