Menu Sluiten

Klaske heeft haar veulen

Dag Janet en Pieter,

 

Hier even een update over de merrie Klaske, die afgelopen najaar bij ons op stal kwam.

Allereerst, vorige week (op Valentijnsdag!) is haar merrieveulen Beauke geboren. Het was wat aan de vroege kant (ze had voor de 1e nacht het geboorte-alarm om, en was pas de 23e uitgerekend) en buiten woedde er een sneeuwstorm, maar het is allemaal heel voorspoedig verlopen: de nageboorte ging er soepel af, het veulen stond redelijk snel en Klaske toonde zich vanaf het eerste moment een supermoeder. Ietwat beschermend, maar ook heel voorzichtig, een volle uier en ze stond mooi stil om het veulen te laten drinken. Echt helemaal volgens het boekje!

Ze is tot een maand voor de geboorte onder het zadel geweest. We vinden haar erg werklustig en gehoorzaam. Wel is ze behoorlijk alert . Op stal is ze een voorbeeldpaard en we genieten erg van haar schoonheid. We zijn inmiddels ook op weg om echte Friese paard aanhangers te worden. We hebben erg genoten van de Friese Hengstenkeuring afgelopen januari en nu we ons wat meer verdiept hebben in de fokkerij vinden we de combinatie van een Tsjalle en Beart ook een hele goede.

Het veulentje doet het inmiddels ook heel goed. We zijn erg voor het inprinten van veulens, en daar zijn we dan afgelopen week ook druk mee geweest. Beauke vindt het inmiddels heel normaal om een halster om te krijgen, haar voeten op te laten tillen en we kunnen haar overal aanraken. Buiten is het een pittig ding: Klaske heeft haar handen vol om haar overal in de wei te volgen.

Ik voeg wat foto’s toe: Klaske in de sneeuw, ze is dikke maatjes met de hond; met haar dikke buik los in de bak; het veulentje net geboren en voor het eerst naar buiten.

Jullie zijn van harte welkom om het stel te komen aanschouwen. Kom vooral even aan als je in de buurt bent.

 

Met hartelijke groet,

Mineke

 

2016 21 februari 0632016 21 februari 0282016 21 februari 0932016 21 februari 057