Menu Sluiten

Hoe gaaf kan een weekend uitpakken

02-03-2014

 

4 IJzers in het vuur dit weekend in Sonnega. Na de hele winter selectie wedstrijden te hebben gereden had Harmina zich geplaatst met Franke PJ en Annette PJ in de L2 en de M1 klasse. Udo had Christiaan PJ geplaatst in het M mennen en Janke Thea had Fokje PJ geplaatst in de L1. Ze stonden allemaal op kop in hun klasse maar als je dan denkt dat het achterover hangen is dan heb je het mis. De spanning is dan nog hoger omdat er meer te verliezen valt dan te winnen. Maar dit werd een weekend van winnen. Het begon vrijdag met Franke PJ. Hij won de klasse L2 en dus kampioen en was de beste van de hele winter en kreeg daarom ook de zilveren zweep uitgereikt door Stoeterij Bommelsteijn te Joure. Dit is een zweep waar iedereen het in eerste instantie voor doet. We hebben de indoorcompetitie al vaker gewonnen maar liepen iedere keer net de zweep mis in aantal punten.

Daar kwam nu een einde aan want naast de zilveren zweep voor Franke PJ kreeg ook Annette PJ, hoogzwanger van de hengst Tymon, de zilveren zweep en werd kampioen. Ze liet, ondanks dat je goed kon merken en zien dat ze drachtig was, een zeer mooie proef zien en de titel was een feit.
Fokje PJ deed ook goede zaken met Janke Thea en werd reserve kampioen in de L1. Dit was het debuut van beiden en dus een super mooi resultaat.
Ook Christiaan PJ, met aan de leidsels Udo de Haan, werden kampioen. Nu bij het mennen in de M klasse. Udo nam ook de tinnen menner mee naar huis maar nu met Eelco van Bommelsteijn. Christiaan PJ en Eelco kregen allebei 700 punten maar daar Eelco een fractie meer punten had in deze laatste proef ging de tinnen menner naar Eelco.
3 kampioenen, twee zilveren zwepen en een goed gevoel rijker kwamen we weer thuis.
Harmina, Udo en Janke Thea bedankt voor het uitbrengen van de PJ paarden en we zijn weer super trots op iedereen. Ook de organisatie was weer geweldig en het was een super leuk weekend. Op naar het outdoor seizoen.

 

Annette PJ maakt een ereronde met de zilveren zweep en de kampioenssjerp en linten
Annette PJ maakt een ereronde met de zilveren zweep en de kampioenssjerp en linten