Menu Sluiten

Het eerste Friese paard ingezet bij de Bereden Politie in Nederland

 

Naast dressuurpaarden, recreatiepaarden en tuigpaarden beschikt Pieter Wijbenga (Stal Wijbenga) ook over zeer geschikte paarden voor de bereden politie!

Maandag 6 februari is Riemer PW (Ielke 382 x Heinse 354) het eerste Friese paard in Nederland, zijn carrière gestart bij de Bereden Politie te Groningen. Al eerder gingen enkele Friese paarden hem voor die momenteel de Gouden Koets voorttrekken op Prinsjesdag. Nog niet eerder werd er een Fries paard ingezet voor het werk op straat, onder de man. Stal Wijbenga leverde het paard aan de Bereden Politie te Groningen. Pieter Wijbenga (Oudwoude) is eigenaar van deze handelsstal voor Friese Paarden. Al eerder leverde hij enkele Friese paarden aan de bereden politie in Israël. Nooit eerder kwam deze vraag vanuit Nederland.

Riemer PW werd keurig opgeleid als tuig- en dressuur paard door Udo de Haan. Als 4 jarige werd hij naar Stal Wijbenga gebracht om door getraind te worden en zijn carrière onder het zadel, of voor de wagen voort te mogen zetten met een nieuwe eigenaar. Aangekomen bij Stal Wijbenga viel Riemer PW gelijk op door zijn onverschrokkenheid en zijn wil om te werken. Zijn ietwat brutale uiterlijk maakt hem een echte blikvanger! Zijn karakter viel dan ook gelijk op en al gauw werd Riemer PW getest om zijn stressbestendigheid en bovenal moed op de proef te stellen. Tijdens zijn training werd hij steeds een beetje meer uitgedaagd. Zijn schriktraining werd spelenderwijs opgepakt en al gauw alles werd uit de kast getrokken om hem nog meer uit te dagen. Niks was hem te gek. Daarom werd er contact gelegd met de Bereden Politie.

De komende periode zal Riemer PW zich gaan bewijzen en wanneer hij daar aan toe is zal hij volledig ingezet gaan worden op straat. Natuurlijk hebben wij alle vertrouwen in hem en hopen dat er nog veel meer “blauw” kiest voor deze prachtige zwarte parels!  

Tekst en foto: Stephanie Langbroek​ ©