Menu Sluiten

Hengstenkeuring 2013


Het zit er weer op. De hengstenkeuring van 2013 was weer geslaagd. Veel nieuwe mensen ontmoet en veel oude bekende gezien. Vrijdag hadden we 6 paarden bij ons. De dag begon met een clinic voor de IBOP poef. Melle en Annette PJ lieten zich van hun beste kant zien en er werd uitgelegd hoe je een goede IBOP proef neer moest zetten onder het zadel. Herman Smid gaf zijn visie over de paarden en was razend enthousiast over de paarden en de wijze waarop ze werden gereden. Daarna mocht Christiaan PJ laten zien hoe het moest voor de wagen. Ook liet Udo de Haan nog even zien hoe je van een men proef over kon gaan naar de Tuigproef. Christiaan PJ en Udo schakelden zonder enig probleem. Harmina gaf een kuur op muziek met Petrus PJ en dat was weer een genot om naar te kijken. Daarna zou er een hengstenshow komen maar die ging niet door. Helaas waren ze dat vergeten door te geven aan de deelnemers dus moesten we hard werken om Christiaan PJ en Wibald PJ op tijd de baan in te krijgen.
Door de goede groep grooms lukte dit en konden de beide paarden nog net op tijd de baan in. Zonder voorbereiding de baan in gaf wel wat aanpassingsvermogen van de paarden. Maar met een nette tweede en vierde plek mochten we toch nog tevreden zijn.

Vervolgens werden Harmina en Petrus PJ nog gehuldigd voor hun kampioenschap in de Z2 te Kootwijk. Natuurlijk werden Ulrig PJ en Martinus PJ nog genoemd voor hun kampioenschappen. Op die momenten mis je deze twee toppers toch echt wel. Marge Emmens gaf nog een show weg met Zipp PJ voor de concourswagen en ook dat was eer een kippenvel moment.

Al met al weer twee leuke dagen gehad en nu mag onze voorzitter met recht zeggen dat er veel buitenlanders waren. We hebben veel mensen op bezoek gehad die de paarden kwamen bewonderen vandaag (zondag 13 januari 2013) Ik geloof dat we alle talen hebben gesproken vandaag. Duits, engels en natuurlijk waren de Fransen ook massaal aanwezig. Ook Zwitserland was sterk vertegenwoordigd en Zipp PJ gaat morgen op transport naar Zwitserland. We wensen Catherine heel veel geluk en rijplezier met deze kanjer.

[nggallery id=45]

Foto’s Karin Sevink