Menu Sluiten

Grandioos weekend in Sneek bij Fries kampioenschap

 

 

3 paarden werden er door Harmina geselecteerd voor de Fries kampioenschappen. Frank PJ in de L2, Annette PJ in de M en Petrus PJ in de ZZ licht.
Bij dit kampioenschap mogen alle soorten en rassen en kleuren meedoen dus het is strijden tegen de warmbloedpaarden.
We begonnen de dag om 09.00 uur met de start van Franke PJ. Hij had er zin in en werd Reservekampioen. Hij was wel de beste Fries in deze groep van 20 paarden. Daarna kwam Annette PJ in de baan en ze werd derde en was ook de beste fries in haar klasse. In de avond mocht Petrus PJ zijn kunsten vertonen en ze selecteerden zich voor de kür op muziek. Op zich al een super prestatie. Deze werd afgesloten met een derde plek en ook in deze klasse waren ze de beste Fries.
Op 8 maart mag Franke PJ dus naar de Nederlandse kampioenschappen en kijken we of hij zich kan meten met de warmbloedpaarden
Super goed gereden en weer een resultaat om trots op te zijn. Komend weekend even rust en dan gaan we ons opmaken voor de indoor kampioenschappen in Sonnega op 28 februari en 1 maart 2014. Hieraan nemen alleen Friese paarden deel. We nemen dan Annette PJ en Franke PJ en Christiaan PJ mee. Ook Fokje PJ staat bovenaan in het klassement en zal meegaan.
Petrus PJ zal dan op zaterdag 1 maart haar eerste ZZ zwaar wedstrijd gaan rijden.

 

franke pj met zijn nieuwe deken