Menu Sluiten

Geweldig succesvol weekend in Sonnega

 

Afgelopen weekend hebben de “Wijbenga” paarden weer flink hun best gedaan om bij de top drie te komen bij de kampioenschappen te Sonnega. Na de selectiewedstrijden hadden we alle paarden geselecteerd die we hadden gestart. Franke PJ zelf twee keer. Hij mocht uitkomen in de Z1 dressuur. Hij werd uiteindelijk derde. Maar het mennen was zijn klapstuk. Hij werd kampioen in de klasse ZZ en behaalde daarmee zijn laatste winstpunt op dubbel sport te worden. Als klap op de vuurpijl won hij de tinnen menner. Dat was inmiddels de 5 de tinnen menner die Udo de Haan wist te bemachtigen.
In 1 weekend dus dubbel sport, kampioen en winnaar van de tinnen menner en ook nog eens derde in de dressuur.
Dat was een fantastische afsluiting van een glansrijke carrière. De carrière is daarmee voor Stal Wijbenga en Franke PJ een einde gekomen. Franke PJ heeft op maandag 22 februari 2016 de stallen verlaten en we gaan hem missen. Hij was 1 van de mooiste paarden die we hebben gehad. Na Martinus PJ ook de meest succesvolle en zeker het paard dat de meeste kampioenschappen in de wacht heeft gesleept.
Wij gaan dor met Christiaan PJ, die overigens een mooie tweede plek bemachtigde in de M1, Kai PJ die inmiddels L2 gestart is en met Harmina Holwerda verder gaat in de dressuur en met Udo de Haan voor de sjees, Hercules PJ die komende zomer de tuigbanen gaat veroveren en wie weet zit er nog een verrassing in het vat. We houden u op de hoogte.

Op de foto ziet u Franke PJ omhangen met kampioenslinten. 1 Was er voor Bommelensteijns Goffe. Die werd ook kampioen in de klasse M maar ko niet mee de baan in. Franke PJ heeft de lint voor hem in ontvangst genomen. Goffe gaat zijn carrière voortzetten in Amerika.

 

FRANKE

FRANKE1