Menu Sluiten

Franke PJ


Zullen we wel of niet naar de hengstenkeuring. Dat vroegen Pieter en ik ons af. Daar het dit jaar niet in Ermelo was maar in Drachten, dus veel dichter bij huis,  wilden we toch een poging wagen. Wie gaat er dan mee? Ja dat is een goeie.  Nou Franke PJ was wel een goed idee. Zo brachten we Franke PJ vorige week naar Piet Sibma. Hij hoefde niet lang in training want hij werd al elke dag getraind en was al in wedstrijdconditie. Even op het straatje oefenen was voldoende. In de ochtend moest hij over het straatje lopen en mocht naar de tweede ronde. Dat is de kooi en mogen de paarden zich los laten zien. De 1 naar de ander ging eruit. Dat beloofde niet veel goeds. Maar Franke PJ had er zin in en draafde keurig de baan rond. Hij vond het wel leuk.

Op het moment dat de jury gaat vertellen wie er niet door gaan is toch wel spannend. Franke PJ mocht door naar de derde ronde die dag. Hij werd op dat moment ster verklaard dus we hadden al wat gewonnen die dag. Hij mocht zich vervolgens laten zien onder het zadel. Harmina dus snel van huis laten komen. Ze had Franke PJ  een tijdje niet gereden maar die twee zijn een eenheid dus was het geen enkel probleem voor Franke PJ en Harmina. Er waren maar drie door en ook in deze ronde viel er weer 1 af. Dat was niet Franke PJ en daardoor heeft hij een ticket op zak om zich in januari 2014 te presenteren in Leeuwarden.  Weer een geheel nieuwe ervaring in onze paardenloopbaan. Kijken waar het schip gaat stranden.
Met dank aan Piet Sibma en Harmina Holwerda die hun bijdrage hebben geleverd aan dit succes. Ook feliciteren we de fokker van Franke PJ met dit behaalde resultaat.

Franke PJ