Menu Sluiten

Einde winterseizoen

24-02-2015

 

Zo aan het einde van het winterseizoen worden de kampioenschappen weer verreden. De hele winter worden er selectiewedstrijden gereden en die worden nu afgesloten met de finales, Waren we vorige week nog kampioen met Franke PJ en reserve kampioen met Annette PJ bij de fries kampioenschappen, was het nu de beurt aan de indoorkampioenshappen. Het was een hele klus om de drie kampioenstitels van vorig jaar, en het winnen van de twee zilveren zwepen te evenaren. Maar we hebben ons best gedaan. Vrijdag was het de beurt aan Christiaan PJ met Udo de Haan. Ze waren geselecteerd voor het Z mennen. Met overmacht wonnen Christiaan PJ en Udo de titel en als klap op de vuurpijl waren ze de beste combinatie van alle klassen en mochten ze de tinnen menner mee naar huis nemen. Dat was al een verbetering ten opzichte van vorig jaar want die hadden we vorig jaar net niet. Zaterdag kwam Annemieke Wijbenga de baan in met onze Klaske PJ. Ze waren als nr 5 geselecteerd maar ze reed een uitstekende proef in de finale en waardeerde zich daarmee enorm op. Ze werden uiteindelijk reserve kampioen in de B klasse.
Zondag was het de beurt aan Franke PJ en ook die werden kampioen in de M2 klasse. Annette PJ stond het hele seizoen bovenaan het klassement maar liet een steekje vallen in de finale waardoor ze twee plaatsen prijs moest geven. De felbegeerde zilveren zweep leek ons daardoor te ontkomen ware het niet dat Franke PJ de meeste punten had verzameld in de voorselecties en de finale, waardoor de zilveren zweep toch nog weer meeging naar Oudwoude. Om deze zilveren zweep gaat het allemaal. Hij is beschikbaar gesteld door stoeterij Bommelsteyn en het gaat hier niet om een wisseltrofee. De zweep komt dus naast de twee zwepen van vorig jaar te hangen.
Wij danken Udo de Haan, Berber van der Veer, Harmina Holwerda en Annemieke Wijbenga voor hun onvoorwaardelijke inzet om onze paarden zo super te laten presteren en keer op keer weer met een kampioenslint huiswaarts keren.
De laatste kampioenschappen van deze winter zijn 7 maart 2015. Dan gaan Annette PJ en Franke PJ mee naar de Nederlandse kampioenschappen. We gaan zien wat dat gaat brengen. We wensen Harmina alvast veel succes.

 Harmina met Franke PJ kampioen van de indoor te Sonnega. Foto: Karin Sevink
Harmina met Franke PJ kampioen van de indoor te Sonnega. Foto: Karin Sevink