Menu Sluiten

Een paard kopen?

Zo gaat het bij ons in zijn werk

Veel mensen kopen voor de eerste keer een paard en zien door de bomen het bos niet meer. Elke stal heeft zijn eigen manier van werken. Hierbij vertellen wij u hoe wij te werk gaan.

Hoe kan U ons bereiken

Allereerst kunt u ons altijd bereiken via de telefoon of via de e-mail. De e-mail wordt drie keer per dag bekeken en u krijgt dus dezelfde dag nog antwoord op uw vragen. Mocht het zo zijn dat u geen antwoord heeft gekregen dan is er iets mis gegaan en is uw e-mail niet door ons ontvangen. Telefonisch gaat sneller. Het kan echter wel zijn dat we druk bezig zijn en u dan niet direct te woord kunnen staan. U wordt dan verzocht om op een later tijdstip terug te bellen of een e-mail te sturen. Wij geven telefonisch en via de mail de prijzen door van de paarden waar u in bent geïnteresseerd. Ook kunnen wij U verder informeren over het betreffende paard. Vervolgens kunnen we een afspraak maken zodat U het betreffende paard kunt komen bekijken en rijden. (Eventueel ook andere paarden die in aanmerking komen)

De afspraak

Veel mensen komen van ver en daarom werken we alleen op afspraak. Op het moment dat de afspraak staat halen we het paard waar u voor komt kijken uit de verkoop zodat het zeker is dat het paard er nog is als u arriveert. Na de kennismaking en een kop koffie gaan we de paarden bekijken. We hebben de paarden in de winter binnen staan. Ook is er een binnenbak aanwezig zodat het weer geen spelbreker kan zijn.

Nadat we de paarden hebben bekeken die in aanmerking komen laten we ze even los lopen in de bak zodat u een goed beeld krijgt van het paard. Harmina, onze ruiter, zal vervolgens het paard van uw keus aan u voorrijden. Vervolgens mag u natuurlijk zelf rijden. U mag meerdere paarden proberen.

Mocht het paard voor de wagen beleerd zijn dan is het mogelijk het paard in te spannen en aan u voor te rijden. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten en nodigen we u uit zelf te mennen.

De verkoop

Nadat we de paarden hebben gereden en bekeken krijgt u de gelegenheid om een keus te maken. Soms lukt dat niet meteen en wil men er even over nadenken.

Natuurlijk is dit geen probleem. Het is tenslotte niet zomaar een beslissing!

Mocht u nog een paar dagen bedenktijd willen dan hebben we daar alle begrip voor. Als er intussen tijd een andere klant komt voor hetzelfde paard dan behouden wij het recht het paard te verkopen zonder u daarvan op de hoogte te stellen. Mocht het zo zijn dat u ter plaatse of enkele dagen later een beslissing neemt, dan kunnen wij het paard bij u thuis afleveren.

Boven Zwolle zijn de kosten 150 euro en onder Zwolle 200 euro. Voor Limburg en Zeeland rekenen wij 250 euro.

We spreken een datum af wanneer we het paard komen brengen. U krijgt vanaf het moment van levering een omruilgarantie van 6 weken. Mocht het niet klikken tussen u en het paard, dan is het mogelijk het paard om te ruilen voor een gelijkwaardig paard naar keuze.

Het paard moet dan in dezelfde staat zijn als bij verkoop. Dus manen en staart moeten in dezelfde conditie zijn als bij aflevering en de sokken mogen niet geschoren zijn en moeten zich in dezelfde staat bevinden als bij aflevering

Dit wordt allemaal contractueel vastgelegd. Dit komt gelukkig zelden voor, want de klik is er vaak al op het moment dat u het paard heeft gereden. U weet meestal al of u de juiste keuze maakt. Het is echter altijd prettig te weten dat er een proefperiode is afgesproken. Mocht het paard toch moeten worden omgeruild voor een ander paard dan betaalt de koper de transportkosten voor het omruilen van de paarden.

Wij leveren de paarden met een nieuw halster en touw, netjes op ijzers en klinisch gekeurd.

Alle verdere keuringen zijn toegestaan en voor kosten van de koper. Wij laten zelf de paarden röntgenologisch keuren bij Boerema te Garijp. Wij kunnen voor u het transport verzorgen. Natuurlijk bent u vrij in de keuze van de dierenarts. U moet dan echter zelf zorg dragen voor het transport van het paard.

Ook kan het voorkomen dat u de stallen nog niet klaar hebt of het paard kan vanwege andere redenen nog niet naar zijn nieuwe huis. Bij ons is het mogelijk uw paard nog een poosje te laten staan. We trainen het paard dan elke dag door. De kosten zijn 300 euro per maand excl. hoefsmid en verdere bijkomende kosten.

Natuurlijk blijft het belang van het paard voorop staan en proberen wij zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Hieronder volgt aanvullend nog een lijst met veelgestelde vragen:

-In welke prijsklasse verkopen jullie de Friese paarden?

Op de site kunt u de paarden zien en u kunt gericht naar een paard vragen en u krijgt dan de prijs. Het is een te algemene vraag want een merrie is vaak goedkoper dan een ruin.

Ook de ervaringen van een paard spelen mee en of het paard verkeersmak is en natuurlijk de leeftijd.

-Hebben jullie ook foto’s van de paarden?

Alle foto´s staan op de site. De site is actueel en als er een paard verkocht is staat dat er binnen twee dagen op.

Ook staan er meerdere paarden die nog in een uitprobeerfase zitten en die dus nog niet op de site staan. U kunt die paarden natuurlijk ook gewoon bekijken en rijden.
Zodra het weer het toelaat en de fotograaf voldoende tijd heeft maken we weer foto´s en video films van de paarden en plaatsen we op de site.

-Kunnen jullie mij adviseren over de aankoop van een paard en contact met mij opnemen wanneer er een eventueel geschikt paard voor mij bij jullie op stal staat?

Adviseren doen we graag want Friese paarden zijn onze passie en we praten er graag over.

Contact opnemen als er een geschikt paard staat is wat anders.
Wij hebben ons actueel aanbod op de site staan. Wij hebben in het verleden gewerkt met een wachtlijst en mensen die op zoek waren naar een groot of juist klein paard. We zijn hiermee gestopt daar het voor ons onmogelijk is om iedereen te gaan bellen om te vertellen wanneer er weer nieuwe paarden zijn. Dat is de reden dat we een website hebben en u via deze website informeren wij U over de nieuwe paarden.

Ik heb belangstelling voor een paard en wil haar of hem graag bezichtigen

Dat kan en we houden het betreffende paard dan vast totdat u bent geweest. Het is echter al meerdere keren voorgekomen dat men zich dan niet aan die afspraak gaat houden. Dat je niet koopt is prima maar dat je gewoon niet komt is vervelend. We trainen de paarden die dag niet zodat je ze vers uit de box krijgt en als je niet komt kunnen we dus alsnog gaan trainen. Voor alle partijen dus vervelend. We houden dus wel de paarden vast maar de afspraak mag dan niet langer dan 5 dagen voor de bezichtiging gemaakt zijn. Mocht je dus pas over twee weken tijd hebben dan houden wij ons het recht voor dat we vrij zijn te verkopen. Het is dus verstandig om nog even te bellen of op de site te kijken of het betreffende paard er nog is. Het is ook mogelijk om een mail van ons te krijgen als we toch hebben verkocht. We hopen dan ook op uw begrip.

Wij adviseren dan ook om onze website in de gaten te houden. Mocht U verder nog vragen hebben dan mag u altijd bellen of e-mailen.

Pieter Wijbenga

 Wâlddyk 1a – 9294 LG Oudwoude Friesland

Mobiel 0031 (0)6-53227001 

email: info@pieterwijbenga.nl