Menu Sluiten

Drie zilveren zwepen voor stal Wijbenga


Afgelopen weekend waren er verschillende evenementen op de keuring in Garijp waar wij weer aan meededen.
Het begon met Pieter die Bindert PJ naar een eerste plaats stuurde in de rubriek Friese paarden met tuigaanleg. Pieter en Bindert PJ hadden meer dan genoeg punten om zich te classificeren voor de Centrale keuring in september 2011. Hierbij was de eerste zilveren zweep binnen.
Daarna waren er de selectiewedstrijden voor de Postkogeko waar zowel Petrus PJ als Wikelina PJ eerste werden in hun klasse. Wikelina kreeg zelfs een 10 voor het wijken.
Daar waren we natuurlijk super trots op, zeker nadat de jury in de IBOP proef vond dat Wikelina geen aanleg had voor de dressuur. (Ze weten niet beter dus we gaan gewoon door) Wikelina is nu enkele maanden in de wedstrijden bezig en heeft bijna alle wedstrijden gewonnen. Ook werd Wikelina 2 de bij het bestgaand rijpaard in de klasse merries. Ze kreeg een 8 voor stap en een 8 voor draf. Ook Petrus PJ deed het super en won de zilveren zweep. Harmina mocht hem dus houden want ook vorig jaar won ze deze fel begeerde wisselprijs van de fokvereniging ook al. Dat was dus de tweede zilveren zweep.
Het was nog niet over want Martinus PJ won zowel de ere als de damesklasse. De rest van de rubrieken werd overgeslagen omdat er helaas een ongeluk gebeurde met een sjees waarbij de moeder van Udo gewond raakte. De lol was eraf en daarom is besloten de overige rubrieken over te slaan.
Toch nog even vermelden dat Martinus PJ ook en zilveren zweep binnen sleepte in de ereklasse en dat was dus nummer drie die dag.