Menu Sluiten

Drie finale plaatsen en een kampioenschap voor Stal Wijbenga


Op zaterdag 24 september 2011 was het zover. De finale wedstrijden in Kootwijk. Drie van onze paarden hadden zich in de finales gereden en ook Ulrig PJ werd geladen voor een clinic met Udo de Haan. Om 04.00 uur de paarden voeren en om half zes werden Ulrig PJ, Wikelina PJ, Petrus PJ en Welmoed geladen voor de reis naar Kootwijk. Annemieke Wijbenga mocht de spits afbijten met Welmoed in de klasse B.
Harmina en Wikelina PJ
Vervolgens kregen we Wikelina PJ met Harmina Holwerda in de L1 en in de Z1 met Petrus PJ. Je mag dan hopen dat er in elk geval 1 door mag naar de eindproef die in de middag werd verreden. Wat bleek………alle drie de paarden door.
Harmina met Petrus PJ
Op zich is het al geweldig als je uberhaupt naar de finales mag maar als je dan ook nog bij de beste vier zit die nog een ronde verder gaan is het helemaal geweldig. Het bleek dat Welmoed op de tweede plek stond, Wikelina PJ op de eerste plek en Petrus PJ ook op een eerste plek. Alle vier de deelnemers mochten nog een proef laten zien. Helaas was de L1 en de L2 omgeruild en dat was niet doorgegeven aan de ruiters zodat Harmina en Wikelina PJ al werden omgeroepen terwijl Wikelina PJ nog lekker op de vrachtwagen na stond te genieten. Niet meer inrijden dus maar gelijk zadelen en de proef in. Hierdoor was Wikelina PJ wat overrompeld maar deed het toch super. De uitslag was dan ook Annemieke Wijbenga met Welmoed tweede in de B, Wikelina PJ en Harmina tweede in de L1 en KAMPIOEN waren Harmina en Petrus PJ in de Z1.
Udo de Haan met Ulrig PJ
Stal Wijbenga had een clinic aangeboden met Ulrig PJ en Udo de Haan aan de leidsels. Udo gaf uitleg hoe je een Fries paard voor de wagen dressuurmatig kunt trainen. Was echt prachtig om te zien en ook Ulrig PJ had er veel zin in. Ulrig PJ is inmiddels weer thuis en zal in de wintermaanden, samen met Martinus PJ worden uitgebracht in de dressuur door Harmina Holwerda. Het tuigseizoen is na woensdag (Workum stratenconcours) weer over en begint het binnenseizoen weer. Kijken wat dat ons weer gaat brengen.
Udo de Haan met Ulrig PJ
Harmina met Wikelina PJ
Harmina met Petrus PJ

Foto’s: Karinshobbyfotografie