Menu Sluiten

Concours Lunteren 7 mei

Vandaag, zaterdag 7 mei 2011, werd het concours verreden op het prachtige terrein in Lunteren. Het was prachtig weer maar voor het verrijden van een concours was het voor de paarden wel afzien. Dat merkten we aan Martinus PJ want hij had duidelijk last van de warmte. Ook werd er niet altijd begrijpelijk gejureerd maar zoals Pieter altijd zegt: “De jury beslist”
We waren al vroeg vertrokken. Udo en Daan hadden Martinus PJ, Tjeerd van de Brink en Ulrig PJ geladen en wij hadden Dette PJ en Petrus PJ geladen.
We waren lekker vroeg en konden dus rustig de paarden afladen en een kop koffie was ook geen overbodige luxe.

Het concours begon voor ons met Ulrig PJ. Hij startte in de competitie en er waren dan ook veel nieuwelingen. Hij hield zich sterk en ging steeds beter lopen. Hij werd tweede.

Lars PJ had een vriendje gevonden. Beiden hadden niet veel zin om lekker te spelen maar dat mocht de pret niet drukken.
Dette PJ staat rustig te wachten op haar beurt en kijkt alvast naar Petrus PJ om te zien wat er van haar verwacht wordt
Dan nog een primeur. Pieter startte Petrus PJ in de limietklasse voor de concourswagen. Prachtig hoe hij door de baan reed en mocht dan ook als eerste opstellen. Bij het overrijden kwam naar voren dat de ervaring hem parten speelde en ze werden tweede. Prima start van het seizoen met goede vooruitzichten.
Vervolgens was de eer aan Dette PJ in de limietklasse. Het is niet de bedoeling om Dette PJ het gehele seizoen uit te brengen in de limiet maar we hadden haar meegenomen om wedstrijdervaring op te doen voor de rubriek fokmerries in Roden. Ze hield zich prima staande in het sterke veld. Ze was een van de weinige merries en werd keurig 4 de.
Pieter en Janet hebben het duidelijk naar hun zin
Martinus PJ in de ereklasse. De jury was vergeten Martinus PJ te plaatsen en nadat ze dat beseften bleek dat ze waarschijnlijk onze kanjer over het hoofd hebben gezien en plaatsten ze hem op plaats vier. Helaas maar volgende keer beter
Gelukkig zagen de juryleden Martinus PJ niet over het hoofd in de damesklasse. Deze klasse won Martinus PJ met glans
Martinus PJ en Tjeerd van de Brink in tandem.
Martinus PJ en Tjeerd van de Brink in span
Als klap op de vuurpijl, Petrus PJ onder het zadel in de rubriek tuigen onder het zadel. Petrus PJ werd natuurlijk gereden door Harmina en de rubriek werd in twee groepen verreden. Er was erg veel deelname. Uiteindelijk mochten er 6 besten, uit de twee groepen, het weer tegen elkaar opnemen en wonnen Harmina en Petrus PJ deze rubriek.

Er  waren ook dit keer weer bekenden gekomen om ons aan te moedigen. Natasja was er met haar vriend. Ze kocht in  2003 Xander P. Suzanne was er ook om zelf paarden te rijden. Ze kocht in 2006 Elmer. De fam. Hagendorn was er ook. Ze kochten in 2004 X van Waskmar. De fam. van Ree komen regelmatig nog even buurten. Ze kochten in 2006 Jannes en later kwam daar Mette bij. We vonden het een super leuke dag en leuk om oude bekenden weer voorbij te zien komen.
Leuk dat jullie er waren.