Menu Sluiten

CHRISTIAAN PJ VERKOCHT

Voordat je het weet is je sportpaard 10 en moeten we op zoek naar een nieuwe eigenaar. Dit jaar is dat voor Christiaan PJ. Onze sport elite hengst die al zoveel voor ons gewonnen heeft, mag van een wat rustiger leven gaan genieten.  Christiaan PJ, onze stoere kleine man die altijd voor je wil werken en de grote kleine broer is van de dekhengst Markus.
Udo de Haan reed Christiaan PJ naar een sport predicaat voor het mennen en het tuigen en Esther Hoekstra reed Christiaan naar het sport predicaat in de dressuur.
Dat maakte Christiaan tot elite hengst. 1 van de weinigen die dus in alle drie de disciplines uitblonk. 
Wij kochten Christiaan PJ van Hendrik Eppinga en Christiaan PJ is gefokt bij de fam. vd Werf en daar kreeg hij de naam Christiaan fan Teakesyl mee.
Hendrik beloofde ons dat hij nog beter was dan Martinus PJ maar dat heeft hij niet helemaal gered daar Martinus PJ  21 kampioenschappen op zijn naam schreef en Christiaan PJ 8. Desondanks heeft Christiaan een super sportcarrière gehad
in 2013 zijn we begonnen en werd Christiaan PJ samen met Wopke van de Demrostables kampioen in tweespan en het tandem. In 2014 in Tanden en klaver drie. In 2015 In klaver drie en in 2016 met Hercules PJ in tandem en met Hercules PJ en Kaj PJ in klaver drie. Dat was een extra mooi kampioenschap daar het de eerste keer was dat er drie PJ paarden voor de wagen waren gespannen.
In 2018 begonnen we in Tolbert en mocht Kelsey Baird Christiaan PJ onder het zadel uitbrengen in de klasse tuigen onder het zadel. Daar werden ze tweede en het bleek dat Kelsey en Christiaan PJ een gouden koppel waren. Het kon dan ook niet uitblijven dat die twee bij elkaar zouden moeten blijven. Zo geschiedde.
Kelsey en Christiaan PJ wensen we alle goeds en super veel plezier samen.

Christiaan PJ – Foto: Karin Sevink