Menu Sluiten

Christiaan PJ eerste bij het tuigen op de hengstenkeuring


Christiaan PJ debuteerde op de hengstenkeuring met aan de leidsels Udo de Haan. We hadden hem meegenomen om wat ervaring op te doen voordat het tuigseizoen weer gaat beginnen. Wat bleek……..Zeer getalenteerd, in goede balans en met heel veel werklust stuurde Udo de Haan hem naar de eerste plaats. Zeker na het overrijden met de eerste vier bleek dat Christiaan PJ de sterkste.

Martinus PJ is geen paard van het jaar geworden. De winnaar is een terechte kampioen dus dat maakt het minder erg. Natuurlijk hadden we Martinus PJ de titel gegund, mede ook omdat heel veel mensen op hem hadden gestemd en we de afgelopen maanden veel mail, telefoon en vragen kregen of we al wisten of Martinus PJ het zou gaan worden. Maar het bleek dat niet de meeste stemmen telden maar dat de vakjury een keuze ging maken. Martinus PJ had vast verreweg de meeste stemmen maar de vakjury nam ook mee dat het paard van het jaar goed moest fokken. Dus daar hield het voor de ruinen en hengsten al op. Dat was verreweg het grootste aantal. Je denkt dat als je paard genomineerd wordt dat het ook een kans maakt. Maar ja…..fokken met Martinus heeft er tot nu toe niet ingezeten. Volgend jaar worden er dus waarschijnlijk enkel dekhengsten en fokmerries genomineerd. Jammer maar het is niet anders.

We waren al heel blij met de titel voor Christiaan PJ.

In elk geval danken we een ieder van u die hebben gestemd op Martinus PJ. Collega’s, klanten, vrienden, bekenden, kennissen en alle honderden anderen.