Menu Sluiten

CH Drachten

15-06-2014

 

Voor het eerst dit jaar werd het concours in Drachten georganiseerd. Alle rassen en disciplines waren aanwezig. Helaas werd het springen afgelast en werd het concours verplaats naar een ander veld. De organisatie liet nog wat te wensen over maar voor ons konden deze dagen niet meer stuk.
Franke PJ plaatste zich donderdag al voor de finale op zaterdag en Isabelle PJ deed daar nog een schepje bij op. Het was haar eerste wedstrijd en de verwachtingen waren niet hoog. Maar………………dat was onterecht want ze werd tweede en plaatste zich dus ook voor de finale op zaterdag. We hadden dus twee ijzers in het vuur. Daar Franke in de voorrondes maar liefst 224 bij elkaar liep was de finale een appeltje eitje maar daar kreeg hij maar 193 punten. Kennelijk een strenge jury want zelfs met deze punten werd Franke PJ kampioen in de M1.
Daarna mocht Isabelle PJ in de baan. Ze liep een keurige proef en maakte bijna geen foutjes. De jury riep nog tegen Harmina “Je gaat deze dag nog lang heugen” Dat is ook zo, want ze reed maar liefst drie winstpunten bij elkaar. Ook Isabelle PJ werd kampioen en ze deed dat in de klasse L 1.
Franke PJ en Isabelle PJ
Franke PJ en Isabelle PJ