Menu Sluiten

9de kampioenschap voor Martinus PJ en Christiaan PJ eerste in de competitie en zijn eerste kampioenschap is een feit


Vandaag, 4 augustus 2012, naar het concours te Rijs geweest. Onze wens was dat Christiaan PJ in de nieuwelingencompetitie eerste zou worden en dan was de dag voor ons al geslaagd.
Het terrein was helemaal voor Christiaan PJ en hij liep de sterren van de hemel. Tot onze verbazing mocht hij eerst als tweede opstellen maar bij het overrijden, waarbij maar drie combinaties waren uitgenodigd, was het alsof Christiaan PJ voelde dat we er zeker van waren dat hij dit keer moest winnen want hij begon steeds beter te lopen en de winst kon hem echt niet meer ontkomen. Hij werd dan ook als eerste naar binnen geroepen en de vreugde was dan ook enorm.
Het kampioenschap dubbelspan werd vervolgens verreden en deze strijd lag helemaal open want er deden echt super goede combinaties mee. We hadden dan ook nergens op gerekend. Er waren meerdere die dit jaar al een wedstrijd hadden gewonnen en dus kans hadden om het kampioenschap binnen te slepen. Alle twaalf de combinaties waren in de baan en bonden de strijd met elkaar aan. Martinus PJ had ook al de ereklasse gelopen maar dat deerde hem niet. Christiaan PJ en Martinus PJ kwamen in het gelijke ritme en je zag alleen nog maar 1 paard voor de wagen. Het duurde en het duurde maar en de spanning steeg met de ronde. Bleven ze zo goed lopen of………….en dan…….uit het niets……de speaker………….
KAMPIOEN BIJ DE DUBBELSPANNEN 2012 CHRISTIAAN PJ EN MARTINUS PJ MET UDO DE HAAN.
De foto is gemaakt in de stromende regen bij de huldiging van de kampioenen. Het deerde niet en ook de klappen onweer mochten best komen. Martinus PJ zijn derde kampioenschap dubbelspan met drie verschillende paarden was binnen.
Hiermee is ook het 9 de kampioenschap voor Martinus PJ een feit en het eerste kampioenschap voor Christiaan PJ is hiermee binnen.
Christiaan PJ

Maandag naar Opmeer waar het kampioenschap tandem zal worden verreden. Hiervoor spannen we Martinus PJ en Ulrig PJ voor de wagen.

Foto’s Karin Sevink