Menu Sluiten

10de kampioenschap Martinus PJ en 100 ste winstpunt binnen


Wat een dag. Wie had het kunnen vermoeden dat Martinus PJ nog voor zijn vertrek naar Zuid Afrika zijn 100 ste winstpunt zou binnen halen en zijn 10 de kampioenschap zou lopen. Wij in elk geval niet maar we hadden er wel heel erg op gehoopt. Het kampioenschap waar ik het over heb is het kampioenschap in tandem te Luttenberg.
Deze zou worden verreden in Opmeer maar daar was het veld erg nat en werd het kampioenschap verplaatst naar Luttenberg. We besloten meteen wat meer paarden mee te nemen want als je toch moet dan maar in meerdere rubrieken starten. Ook werd het een primeur voor Christiaan PJ want die mocht voor het eerst in de limietklasse starten. Dat deed hij met succes want ook hier reed hij iedereen naar de achtergrond en Christiaan PJ zette meteen een stempel op het volgend seizoen.
Vervolgens won Martinus PJ nog even de ereklasse. Om 14.00 uur was het moment suprême. Udo reed ontspannen rond met Martinus PJ en Ulrig PJ voor de wagen want Martinus PJ liep in Groningen te klieren dus hij verwachtte zeker niet dat er een kampioenschap in zou zitten….maar……..het woord van de meester-menner kwam gelukkig niet uit. Het leek wel of de andere paarden stil stonden. Het is natuurlijk ook een zwaar seizoen geweest maar Martinus PJ en Ulrig PJ wisten dat het ergens om ging en je zag dat Udo de overwinning rook en die zette er nog een tandje bij.

Het 10 de nationale kampioenschap voor Martinus PJ was een feit.
Daarna moest Martinus PJ weer aan de bak en met Christiaan PJ pakte hij nog even het oranje lint bij de dubbelspannen.
Wat een prachtige afsluiting van de carrière van Martinus PJ en wat een super begin voor de carrière van Christiaan PJ.
Martinus gaat nog meedoen met de prijs der besten volgende week op de CK. Dan gaat hij in quarantaine en begin november zal hij richting Zuid Afrika vertrekken en moeten we hem echt los laten. We hebben al gezien dat hij als een koning behandeld gaat worden en de stallen zijn voorzien van airco. Een vorstelijke plek voor de koning van de tuigsport.


Hier een foto en video verslag van deze dag.
foto karin Sevink

Udo is er klaar voor. Laat het kampioenschap maar komen.
Lars bekijkt het allemaal vanuit de vrachtwagen

Natuurlijk is Pieter ook een beetje zenuwachtig

Daniella maakt zich op voor de rubrieken span en damesklasse

Daar gaat het kampioensduo. Op weg naar de overwinning

Is het niet prachtig?
De behaalde kampioenslinten
Udo geeft nog wat interviews. Hier aan de paardenkrant