Udo met Christiaan PJ, Hercules PJ en Kai PJ kampioen klavertje drie

 

 

Wat een geweldig succesvol weekend hebben we gehad in Dokkum. Het eerste kampioenschap nationaal stond op het programma. Vorige keer behaalden we in Dokkum het kampioenschap tandem. Nu hadden we nieuwe paarden en zou het dus wel lukken om het kampioenschap klavertje drie binnen te slepen? We hadden verschillende combinaties geprobeerd en hebben uiteindelijk gekozen voor Christiaan PJ, Hercules PJ en Kai PJ. Annette PJ als reserve. Met alle combinaties zouden we een goede kans maken maar qua kleur en type en zelfde gangen zouden we gaan voor de drie hengsten.
Dat was een super goede keuze. Ze kwamen de baan in, vielen in elkaars ritme en na de eerste ronden was het al wel duidelijk dat dit trio, met aan de leidsels Udo de Haan, het kampioenschap zouden moeten winnen. Maar het blijft een jurysport en het gevaar dat de paarden, bij het overrijden, elkaar niet kunnen vinden blijft altijd een zenuwenmoment. Ze mochten als eerste opstellen. Daarna afrijden en hopen dat ze elkaar weer konden vinden. De zenuwen waren voor niets geweest. Christiaan PJ zette af en Kai PJ en Hercules PJ deden wat er van hen gevraagd werd.
Alle drie in een super mooi ritme en geen pas verkeerd en mooi los. Christiaan PJ kon doen waar hij het beste in is. Showen en mooi vrij in de strengen bewegen omdat de beide achterpaarden de sjees trokken. Kampioen klavertje drie was binnen.

 

UDO 1300x866 UDO1 1300x866 UDO3 866x1300

Foto’s Karin Sevink

Annette PJ te koop

 

Doordat Annette PJ nog niet is verkocht zijn we begonnen met de wedstrijden in de Z2. Ze doet het super de super en had afgelopen weekend haar debuut. Ze behaalde maar liefst 223.5 en 229 punten en werd daarmee twee keer eerste. Wat een super gaaf debuut voor deze topmerrie.

 

13418850_1087651304606722_2923668390630442539_n

Annette PJ en Christiaan PJ winnen dubbelspan regionaal

 

Soms zijn er best veel concoursen en wedstrijden en de paarden krijgen het best voor hun kiezen in de zomermaanden. Daarnaast hebben sommige wedstrijdpaarden ook nog een veulen aan de voet en moeten we dus binnen een paar uur weer thuis kunnen zijn voor de volgende voeding.
Om wat paarden te sparen voor de grote kampioenschappen was het dus best lastig wat we in de ring zouden brengen bij het concours te Wijnjewoude.
Christiaan PJ kan heel veel hebben en dat was dus niet het probleem. Maar wie zet je ernaast en we moeten toch ook nog even oefenen dan? Welnee hoor……….Udo had de oplossing en zei tegen ons dat we Annette PJ mar mee moesten nemen. Wat was hij van plan? Nou daar kwamen we snel genoeg achter. Christiaan PJ naast Annette PJ? Was dat het plan? Nog nooit geoefend hoe zou dat gaan? Zouden de paarden elkaar kunnen vinden. De meester in het mennen en tuigen draaide er zijn handen niet voor om en was op het voorterrein al een bezienswaardigheid. Christiaan PJ maakt front, Annette PJ maakte front en daar gingen ze. Het kon dan ook niet uitblijven of ze gingen met de hoogste eer strijken. Super trots op zoveel goede paarden die overal inzetbaar zijn en zoveel mensen die eruit kunnen halen wat erin zit. Super leuke dag gehad.
Voor de fotograaf Karin Sevink was het dus ook niet eens zoeken naar de juiste foto. De vraag was alleen “welke”

 

Foto: Karin Sevink

Foto: Karin Sevink