We gaan gewoon door

udo mennen

15-10-2014

 

De buitenwedstrijden zijn inmiddels afgelopen en de eerste menwedstrijden zijn binnen alweer begonnen. Sonnega was de opening met een  menwedstrijd. Het weekend daarop ging alweer de Friezen Competitie van start in Oenkerk, deze competitie gaat dit jaar tevens voor het eerst landelijk, De paarden blijven de zomer maanden altijd bij Udo en Daan maar in de winter keren ze huiswaarts. Dit geldt niet voor Christiaan PJ. Hij was vorig jaar al de kampioen mennen indoor en blijft ook deze winter onder de hoede van Udo. Ze zijn inmiddels Z gestart. Beide wedstrijden verliepen voor Udo en Christiaan PJ niet zonder succes. In Sonnega werd nog even M gestart en mochten ze al de eerste prijs mee naar huis nemen met 202 punten. Dan maar in Oenkerk in het diepe en zijn ze Z gestart. Ook deze wedstrijd werd, in beide proeven, gewonnen door Udo en Christiaan PJ, met 222 en 221 punten. Een goed begin is het halve werk.

 

Na zoveel jaar weer wat te horen blijft nog steeds leuk.

Wat een prachtig geschreven levensloop.

02-10-2014

 

 

Kim schreef:

 

 

 

 

Beste Pieter en Janet,

 
Na 9,5 jaar wil ik jullie graag laten weten hoe het met ons gaat. In maart 2005 hebben wij Feike van de Wal gekocht van jullie. Een luxe friese Leffert306 X Dirk298 ruin met sterallures. Sterallures bij een paard, bestaat dat? Misschien is het slecht voor te stellen maar wie weet bij jullie ook bekend. Sterallures in de zin; de verzorging van Feike moet tip top zijn, dan is hij niet verwaand en heel erg lief. Gelijk heeft ie. Ja Feike kan verwaand zijn. Een paard dat graag opgetut wil worden en ervoor gaat staan wanneer ik een foto wil maken.  Bijzonder, ja dat is het zeker. Zo één als deze vind ik nooit meer. Ik sta er gelukkig vaak bij stil en probeer er ook elk moment van te genieten.  Feike is vrolijk, sociaal, werkwillig en een prachtig fries paard waar ik ontzettend dankbaar voor ben.  Inmiddels is Feike 13 jaar en tot nu toe is het enige echte mankement dat hij heeft gehad is een fikse keelontsteking geweest.  We trainen zo’n 5 á 6 keer per week. Dressuur of op buitenrit voor impulsbehoud en ontspanning. Inmiddels kent hij M oefeningen en ontkom ik er eigenlijk niet meer aan om met wedstrijden te starten.  Ik heb vaak gehoord “wat een prachtige tanden” van de tandarts en “wat een mooie en sterke hoeven” van mijn hoefsmid.
Of “wat een ontzettend lief en mooi dier” van de paarden masseuse. En de opmerkingen van stalgenoten daar gelaten. In de tussentijd heb ik Feike denk ik wel 30 keer kunnen verkopen maar deze is de mijne en niet te koop.  Ik kwam aan bij jullie als 17 jarig meisje en het eerste dat Pieter zei “ik heb het perfecte paard voor je”. Ik dacht in eerste instantie “dat zeggen ze allemaal”.  Maar in één oogopslag zag Pieter dat dit paard voor mij gemaakt was. Na boxen voorbij te zijn gelopen met de één nog mooier dan de ander, kwamen we bij Feike. Zijn ogen vielen meteen op; zó sprekend. Glanzend met mooie lange wimpers, echte blikvangers. Een klein en rank friesje die onder het zadel zo ontzettend zijn best deed ondanks dat hij nog maar 3 jaar oud was. Daarna heb ik nog op Eeltje gereden. Ik vroeg aan mijn moeder, broer en Pieter; welke vinden jullie beter bij mij passen? En in koor kreeg ik te horen; de eerste, Feike!  Het mooiste dat Feike me heeft gegeven en geleerd heeft is onvoorwaardelijke liefde, wederzijds vertrouwen, respect en geduld te hebben, bewustworden en plezier te hebben samen. Iets wat je van een goed mens ook kan leren maar door een paard nog wel een stuk diepgaander is. Dit omdat je het zonder woorden voor elkaar hebt gekregen.

 

 

Ik wil jullie enorm bedanken voor dit mooie en lieve dier.
Groetjes,

 

Kim en Feike 

Feike en Kim

Feike en kim buitenrit

Vorige week dachten we nog…

21-09-2014

 

 

 

Vorige week dachten we nog………………..toch maar verkopen? Hij heeft geen talent volgens de experts. Dat niet iedereen kan winnen is een feit maar Franke PJ ging met hakken over de sloot naar de finale van Friese paarden met dressuuraanleg op de CK. Daar ging Annette PJ met gemak door en Franke PJ bungelde ergens onderaan. Geen enkel talent. Tja wat moet je……………….. Toch maar naar Kootwijk want daar stond hij tenslotte het hele seizoen al eerste. En wat bleek…….. Hier vond de jury dat hij mega veel talent had en hij stond in de ochtend eerste en mocht dus naar de middagfinale. Helaas een klein foutje bij de uitgestrekte draf en in een finale als Kootwijk is dat dodelijk. Maar de beste moet winnen en dat was degene die geen enkele fout maakte. Wij dus tweede met onze kanjer Franke PJ. Isabel PJ werd mooi 4 de. Toch maar even mooi laten zien dat de experts het ook dit jaar weer fout hadden.

 

FRANKE PJ1

FRANKE PJ2

FRANKE PJ

Foto’s zijn van Karin Sevink. Heel veel dank daarvoor