Kampioenschappen

 

Gisteren op de Nederlandse kampioenschappen te Kootwijk zijn Annemieke Wijbenga en Harmina Holwerda Nederlands kampioen geworden.

 

In de klasse L1 dressuur is Annemieke Wijbenga kampioen geworden met het paard Maille P.W.

En in de klasse L2 dressuur is Harmina Holwerda kampioen geworden met het paard Hercules P.W.

 

Hercules en Maile PW

Harmina Holwerda met Hercules Pw met en Annemieke Wijbenga met Maille PW (foto Karin Sevink)

 

Annemieke Wijbenga met Maille PW. (foto Ingrid Truijens)

Annemieke Wijbenga met Maille PW. (foto Ingrid Truijens)

 

Harmina Holwerda met Hercules PW. (foto Karin Sevink)

Harmina Holwerda met Hercules PW. (foto Karin Sevink)

Ongelooflijke prestatie van Annette PJ, Christiaan PJ en Udo de Haan

 

Daar we hoofdzakelijk nationaal rijden en enkel maar een keer regionaal hadden Udo en Pieter het idee opgevat om een keer dubbelspan regionaal te gaan rijden. Zoals al eerde vermeld wonnen Annette PJ en Christiaan PJ dat met ruime voorsprong en plaatsten ze zich voor de finale op de Centrale keuring. Deze werden gisteren verreden. De paarden stonden al de hele dag klaar en ook Udo was er klaar voor. De finale werd echter pas om 22.00 uur in de avond verreden en we presteerden het om de paarden nog aan het inspannen te zijn, op het moment dat de eersten de baan al ingingen. Vliegensvlug dus naar de baan en geen tijd meer om in te rijden. De eerste ronde was dus ook niet vlekkeloos en we werden als derde binnen geroepen. Daar er al erg goede stukken inzaten mochten we dus wel overrijden. Bij het overrijden ging het vlekkeloos en werd het span tot kampioen dubbelspannen regionaal uitgeroepen. Wat een vreselijk mooi cadeau zo aan het einde van het tuigseizoen.

 

 

Foto karin Sevink

Foto karin Sevink

Super fijn weekend in Assen

 

 

Het werd een verrassend weekend voor Stal Wijbenga. We waren op tijd op het keuringsterrein en hadden Pipa van de Dodshoorn en Kendra PJ bij ons. Kendra PJ is voorlopig kroon en werd in de sterrubriek uitgebracht. Daar kreeg ze een eerste premie en een uitnodiging voor de CK. Niet geheel verrassend daar ze twee jaar geleden de kampioen van It Ta Bihald was geweest. Pipa was Pieter zijn troef. Hij kreeg gelijk want ze liep op kop met een eerste premie en we zijn weer een ster merrie rijker.
Twee paarden in de kampioensring is best een super goed resultaat dachten wij zo.

 

Kendra

Kendra 

Foto: Karin Sevink