Zo super gaaf om goede berichten te ontvangen

24-10-2014

 

 

 

Hallo Pieter en Janet,

 

Hier even een berichtje vanuit Breda, de parel van het zuiden. Het is alweer een jaar geleden (7 oktober 2013) dat we bij jullie kwamen om naar een rustig en betrouwbaar paard te komen kijken. Ik was net begonnen met paardrijden op advies van de revalidatiearts. Ik heb een gedeeltelijke dwarslaesie door MS. Op de manege kreeg ik steeds een ander paard en dat was de reden waarom we richting Friesland zijn gegaan om eens te kijken. Eenmaal bij jullie aangekomen waren er een paar prachtpaarden gestald. De eerste in de lijn was Pieter van Ravensbos, een mooie ruin van 8 jaar jong met een kleine afwijking. Hij heeft een witte voet. Maar dat deerde niets. Ik had meteen een klik met hem en na een proefritje was ik helemaal verliefd op hem. Twee dagen later was hij in Breda en mocht ik hem mijn paard noemen. Nu, een jaar later is mijn gevoel alleen maar sterker geworden naar Pieter toe. Hij heeft inmiddels een andere naam gekregen, omdat hij steeds Pietertje werd genoemd. Nu heet hij Sonero, wat veel meer bij hem past. Inmiddels zijn we verhuisd naar een pension waar hij samen met 7 andere paarden een hecht groepje vormt. Hoewel Sonero een braaf, uiterst lief en kroelerig, respect tonend naar mij vanwege mijn beperking en erg sociaal gedragend naar andere mensen toe is hij het mannetje van deze groep. Niemand mag als eerste drinken uit de waterbak als ze op de wei gaan en niemand mag als eerste de wei af. Hij bepaalt dat door alleen maar zijn oren in de nek te leggen. Alleen zijn vriendinnetje Bacari, een bruinschimmel, mag samen met hem drinken. Ondanks dat hij een zacht karakter heeft is hij bepaalt geen watje te noemen. Alle paarden hebben respect voor hem.

Samen hebben we het prima naar onze zin. We gaan boswandelingen maken  en met lessen hebben we al gedraafd en gegaloppeerd. Om het wat leuker te houden hebben we zelfs over een balkje gesprongen. Sonero vind dit geweldig en als we naar de balk toe draven dan is hij zo enthousiast dat hij er in galop naartoe gaat en zelfs springt. Welnu, jullie zijn weer op de hoogte en ik kan alleen maar zeggen: hartelijk dank voor alles. Voor de fijne ontvangst in Friesland en voor het naar Breda brengen van Sonero. Voor de eerlijke behandeling en de goede raad. Het is een geweldig paard, hartstikke gezond en superlief. Hij houdt rekening met mijn beperking. Ik ben zo blij om kennis met jullie en jullie paarden gemaakt te hebben. Ik zal jullie op de hoogte houden van Sonero.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ineke

 

IMG_1901bew

We gaan gewoon door

udo mennen

15-10-2014

 

De buitenwedstrijden zijn inmiddels afgelopen en de eerste menwedstrijden zijn binnen alweer begonnen. Sonnega was de opening met een  menwedstrijd. Het weekend daarop ging alweer de Friezen Competitie van start in Oenkerk, deze competitie gaat dit jaar tevens voor het eerst landelijk, De paarden blijven de zomer maanden altijd bij Udo en Daan maar in de winter keren ze huiswaarts. Dit geldt niet voor Christiaan PJ. Hij was vorig jaar al de kampioen mennen indoor en blijft ook deze winter onder de hoede van Udo. Ze zijn inmiddels Z gestart. Beide wedstrijden verliepen voor Udo en Christiaan PJ niet zonder succes. In Sonnega werd nog even M gestart en mochten ze al de eerste prijs mee naar huis nemen met 202 punten. Dan maar in Oenkerk in het diepe en zijn ze Z gestart. Ook deze wedstrijd werd, in beide proeven, gewonnen door Udo en Christiaan PJ, met 222 en 221 punten. Een goed begin is het halve werk.

 

Na zoveel jaar weer wat te horen blijft nog steeds leuk.

Wat een prachtig geschreven levensloop.

02-10-2014

 

 

Kim schreef:

 

 

 

 

Beste Pieter en Janet,

 
Na 9,5 jaar wil ik jullie graag laten weten hoe het met ons gaat. In maart 2005 hebben wij Feike van de Wal gekocht van jullie. Een luxe friese Leffert306 X Dirk298 ruin met sterallures. Sterallures bij een paard, bestaat dat? Misschien is het slecht voor te stellen maar wie weet bij jullie ook bekend. Sterallures in de zin; de verzorging van Feike moet tip top zijn, dan is hij niet verwaand en heel erg lief. Gelijk heeft ie. Ja Feike kan verwaand zijn. Een paard dat graag opgetut wil worden en ervoor gaat staan wanneer ik een foto wil maken.  Bijzonder, ja dat is het zeker. Zo één als deze vind ik nooit meer. Ik sta er gelukkig vaak bij stil en probeer er ook elk moment van te genieten.  Feike is vrolijk, sociaal, werkwillig en een prachtig fries paard waar ik ontzettend dankbaar voor ben.  Inmiddels is Feike 13 jaar en tot nu toe is het enige echte mankement dat hij heeft gehad is een fikse keelontsteking geweest.  We trainen zo’n 5 á 6 keer per week. Dressuur of op buitenrit voor impulsbehoud en ontspanning. Inmiddels kent hij M oefeningen en ontkom ik er eigenlijk niet meer aan om met wedstrijden te starten.  Ik heb vaak gehoord “wat een prachtige tanden” van de tandarts en “wat een mooie en sterke hoeven” van mijn hoefsmid.
Of “wat een ontzettend lief en mooi dier” van de paarden masseuse. En de opmerkingen van stalgenoten daar gelaten. In de tussentijd heb ik Feike denk ik wel 30 keer kunnen verkopen maar deze is de mijne en niet te koop.  Ik kwam aan bij jullie als 17 jarig meisje en het eerste dat Pieter zei “ik heb het perfecte paard voor je”. Ik dacht in eerste instantie “dat zeggen ze allemaal”.  Maar in één oogopslag zag Pieter dat dit paard voor mij gemaakt was. Na boxen voorbij te zijn gelopen met de één nog mooier dan de ander, kwamen we bij Feike. Zijn ogen vielen meteen op; zó sprekend. Glanzend met mooie lange wimpers, echte blikvangers. Een klein en rank friesje die onder het zadel zo ontzettend zijn best deed ondanks dat hij nog maar 3 jaar oud was. Daarna heb ik nog op Eeltje gereden. Ik vroeg aan mijn moeder, broer en Pieter; welke vinden jullie beter bij mij passen? En in koor kreeg ik te horen; de eerste, Feike!  Het mooiste dat Feike me heeft gegeven en geleerd heeft is onvoorwaardelijke liefde, wederzijds vertrouwen, respect en geduld te hebben, bewustworden en plezier te hebben samen. Iets wat je van een goed mens ook kan leren maar door een paard nog wel een stuk diepgaander is. Dit omdat je het zonder woorden voor elkaar hebt gekregen.

 

 

Ik wil jullie enorm bedanken voor dit mooie en lieve dier.
Groetjes,

 

Kim en Feike 

Feike en Kim

Feike en kim buitenrit