Kampioen drie jarige merries, algemeen kampioen Garijp en klavertje drie kampioen op 1 dag

20-07-2014

 

 

Gisteren was het zover. 1 van de grootste keuring van Nederland vond plaats in Garijp. Donderdag had Kendra PJ al laten zien dat ze wel wat in haar mars had. Zaterdag mocht ze dat nog een keer laten zien in de kampioensring van de drie jarigen. Daar werd ze kampioen en mocht dus terugkomen voor het algemeen kampioenschap. Mevrouw Hompe hield het spannend en noemde eerst een ander nummer op. Maar…………..die werd reservekampioen. De jury vond Kendra het meest complete paard en daarom werd ze uitgroepen tot Algemeen kampioen. Vorig jaar ging Annette PJ met de titel ervandoor en we houden de eer dus nog een jaar hoog.

 
Bij het klavertje drie was er eerst even een tegenslag. 1 van de achterpaarden was niet fit genoeg om mee te lopen. Dan moet je dus opgeven of proberen er een ander paard naast te zetten. Wij dus met een vrachtwagen vol paarden naar udo de Haan voor een probeer rondje. We hadden ook Bommelsteijns Christiaan geladen. Bleek dat Christiaan PJ en Bommelsteijns Christiaan elkaar super aanvulden. Udo zag het meteen zitten en zodoende hadden we weer een klavertje drie compleet. Dat resulteerde in een kampioenschap. Wopke danste erover en het achterspan bleef mooi in de houding erbij lopen en trok de sjees.
Team Piet Sibma en team Udo de Haan heel erg bedankt dat jullie dit allemaal weer mogelijk hebben gemaakt
Wat weer een geweldige dag. Op naar de centrale keuring voor het eventuele kroonschap.

 

KENDRA
Kendra PJ, foto Karin Sevink

Drie keer succes Stal Wijbenga op 1 dag

17-07-2014

 

Hoe mooi kan een dag zijn. Het stamboek had een fotowedstrijd uitgeschreven en Paul Ruisendaal had net een fotoreportage gemaakt van zijn kleindochter Tess Deutekom met het dit jaar geboren veulen Uniek PJ.
Uniek PJ heeft als vader Onne. Ze komt uit de preferente Dette. Dette is de moeder van Rixt een ster van Onne (staat in Amerika) Teatske van de Hamsterheide een kroonmerrie uit Onne (staat in Tsjechië) , Annette van de Hamsterheide (Annette PJ) fokdagkampioen van 2013 te Garijp en kroon (nog in ons bezit) en Fokje PJ ster uit Maurus (nu van Jankethea) en Hinke PJ ster uit Sjouke (nu in de test voor de afstammelingenonderzoeken van zijn vader) en de vorig jaar geboren Simon PJ uit Onne.

 
U voelt hem vast al aankomen. Deze foto is uitgekozen tot de mooiste veulenfoto van 2014. Dankzij de vele likes op facebook.

W.Nelson Briljant

W.Nelson Briljant

W.Nelson Briljant

Dat was het eerste succes vandaag. tweede was dat Uniek PJ vanmorgen een eerste premie ontving in Garijp als beste merrieveulen en als klap op de vuurpijl werd Kendra PJ (vader Norbert) ster met een eerste premie. Tevens heeft ze een uitnodiging ontvangen om zaterdag te verschijnen in de kampioensring.

Foto’s zijn gemaakt door Paul Ruisendaal

Christiaan PJ en Wopke van de Demrostables kampioen tandem

29-06-2014

 

Het was toch nog een beetje spannend. Zouden we voor de vierde keer op rij kampioen worden in het tandem? De concurrentie leek op te komen maar dat was na de eerste ronde al een stuk minder. Om het spannend te maken mochten we voor het overrijden niet meteen als eerste opstellen en dan begint je bloed wel te kriebelen. Wopke  zette de strengen nog wel eens wat strak en dat zou de overwinning nog wel eens kunnen kosten. Zouden we het dit jaar dan toch niet redden? Toch wel……………Wopke zweefde en Christiaan PJ zweefde er netjes achteraan.

Opstellen en kampioen tandem…………………..nr 148…………………Wopke en Christiaan PJ met aan de leidsels Udo de Haan. pfffffffffffffff weer gered.
Udo weer heel erg bedankt dat je dit voor het vierde jaar weer voor elkaar hebt gebokst. Jan en Pieter voor het groom zijn en alle supporters die hebben aangemoedigd, heel veel dank. Op naar Garijp op 19 juli 2014.

 

Wopke en Christiaan PJ met aan de leidsels Udo de Haan.  Foto Karin Severink

Wopke en Christiaan PJ met aan de leidsels Udo de Haan. Foto Karin Sevink