19-11-2014

 

 

Hai Janet,s1kf_georgefriespaard_1

 

 

Vorige week hadden wij onze vriend George uit Canada op bezoek. Dat is altijd zeer gezellig en ondernemen wij van alles om hem om hem aan onze cultuur te laten snuiven.
Een aantal jaren geleden waren wij bij hem en hebben een geweldige trip gemaakt door Canada. We kwamen aan in Galgary en vielen meteen met onze neus in de boter en mochten 3 dagen de Galgary Stampede meemaken. Wat een geweldige belevenis was dat. Dit is een paardenfestijn met cowboys en indianen met o.a. chuckwagonraces en rodeo. Wij hadden daar de beste plekken om dit alles te aanschouwen en het was een enorme belevenis voor ons allen wat wij niet snel zullen vergeten. Omdat George gek is op alles wat met paarden te maken heeft heb ik via een lieve vriendin kunnen regelen dat George een kijkje mocht nemen in hun stallen Wijbenga in Oudwoude. Ik geloof dat deze middag voor George zijn highlight was van zijn trip in Nederland. Pieter en George hadden hele gesprekken over de Friese paarden. Ze verkopen deze prachtige paarden over de hele wereld aan mensen die ze willen inzetten voor dressuur en om  bijvoorbeeld  voor een sjees te laten lopen. Echter zijn de friese paarden beslist niet geschikt als springpaard. Zo zie je maar net als bij mensen heb je onder paarden ook verschillen in bouw en uiterlijk en kun je inspelen op de behoefte wat er bij een bepaald type nodig is om zo optimaal mogelijk te presteren en functioneren.

 

 

Gezonde groet,
Susanne

10-11-2014

 

Dear Janet and Pieter,

 

 

we hope you are doing well and you have a few days without stress.

Very often we think of you and your Friesian horses.

Hopefully we are able to come back soon to you and the horses in Friesland.

We send you a few photos of our nice boy´s.

Lovely greetings from Austria

Babsi, Carina, Marion, Andi, Julius and Ties.

 

 

PS -> beginning next year is Julius 16 and ties 17 years young.

 

Julius mit neuer Decke Julius und Ties Marion_Ties_Julius Babsi und Ties liegt Carina und Julius

09-11-2014

 

 

Dit weekend een dubbele slag gemaakt. Christiaan PJ werd door Udo de Haan naar het sport predicaat gereden en Harmina Holwerda reed Annette PJ naar het sport predicaat.

 

 

Wij zijn natuurlijk super trots op de paarden en hun rijders.  

 

 

CHRISTIAAN PJ3 Large e-mail view
annette pj zilveren zweep 2014