Concours de Wijk

 

Gemengde gevoelens bij concours de Wijk. Franke PJ mocht gewoon weer mee overrijden dus dat was op zich wel top. Christiaan PJ liep de sterren van de hemel en iedereen aan de kant riep dat hij de winnaar moest worden. Hij mocht echter als derde opstellen. Op zich dus wel een hele vooruitgang want de twee concoursen hiervoor merkten ze hem niet eens op. Geen 1 van de paarden in de ereklasse hield de achterbenen zo fantastisch vast als onze Christiaan PJ. Wat een gaaf gezicht was dat. Het is ook te zien op de foto. Maar goed………het concours telt nog een aantal rubrieken dus we moesten door.

De tweespanen werd een tweede plak nadat we wel als eerste mochten binnenkomen na de eerste rondes. Dus dat gaat steeds beter lopen. Het tandem liep nog niet zo als het moest. Nadat het concours anderhalf uur uitliep en de paarden allemaal al ingespannen stonden was het vuur er uit bij Christiaan PJ. Hij had er genoeg van. Maar toch nog een super mooie tweede plek waar we dik tevreden mee waren.

Op naar Wijnjewoude over twee weken en dan is Dokkum aan de beurt dus we kunnen nog even de puntjes de i zeten de komende weken.

Foto: Karin Sevink

Foto: Karin Sevink

40 Denen op bezoek bij Stal Wijbenga

 

 

Vandaag, zondag 10 mei 2015, was het een en al gezelligheid op Stal Wijbenga. 40 Denen kwamen een bezoek brengen aan Friesland en daarbij kon een stal met Friese paarden natuurlijk niet ontbreken. Tegen 14.00 uur kwam er een grote witte bus aangereden en brak de gezelligheid los. Wieger Rekker, in te huren voor feesten en partijen, had zijn dubbelspan klaarstaan om een rondrit te verzorgen in de omgeving van Oudwoude. Natuurlijk waren de ruiters ook stand by en kon er worden gesmuld van een show met Friese paarden.
Onder het genot van een hapje en een drankje kon er nog wat handel worden gedaan en dat was natuurlijk weer een mooie bijkomstigheid.

denen stal wjibenga 10 mei 2015 004

Wij danken de Denen voor hun komst en we hopen dat jullie hebben genoten van een middagje Stal Wijbenga en de Friese paarden. Wij hebben in elk geval ons best gedaan. Het weer werkte gelukkig ook super mee.
Iedereen bedankt die hebben geholpen om deze middag te laten slagen.

 

denen stal wjibenga 10 mei 2015 005

denen stal wjibenga 10 mei 2015 008

denen stal wjibenga 10 mei 2015 010

Ella heeft ook een fijn huis gevonden

 

Jalitha schreef:

 

Hoi Pieter en Janet,

 

Even een berichtje van mij. Ik wil jullie laten weten hoe het met Ella (bella, zo noemen we haar) gaat.
Ze heeft het hier erg naar haar zin, ze heeft al vrienden gemaakt en de mensen waar de stal van is, zijn ontzettend aardig en zorgen ook goed voor haar.
Gisteren ben ik met haar op pad geweest voor een zadel en hoofdstel, De winkel waar we zijn geweest kon bijna geen zadel voor haar vinden omdat ze zo breed is. Uiteindelijk had hij nog een zadel gevonden en deze mag ik tot vrijdag proberen. Ik hoop dat deze goed is, dan heb ik in ieder geval wat want ik wil graag rijden en trainen.
Als het niet wat is misschien dan toch overwegen een zadel op maat te maken..
Vanavond ga ik voor het eerst rijden, EINDELIJK!! ik ben benieuwd, ik doe gauw nog eens een berichtje.

 

Met vriendelijke groet,
Jalitha

bella 3

bella 4

bella 1

bella 2