Cleas DMV

 

Het blijft super leuk om paarden heel jong al naar een nieuwe eigenaar te brengen en om jaren later te zien, dat ze zijn uitgegroeid tot mooie volwassen sportpaarden.
Hier hebben we Ton met DMV op de tuigpaardendag.
Toppaard met een topruiter is altijd succesvol.

DSC_4018 (Kopie) SAM_5578 (Kopie) SAM_5604 (Kopie) SAM_5658 (Kopie) SAM_5663 - kopie

Concours Dokkum

 

Dit jaar was het concours in Dokkum op een ander terrein dan de voorgaande jaren. Niet de allerbeste keuze maar alle vrijwilligers hadden er het beste van gemaakt en werd het toch een hele gezellige dag maar het veld was heel slecht en of dat nog niet genoeg was stonden er ook allemaal hindernissen in. Dat was nog wel te doen als het er niet zoveel waren op een super klein terrein. We zagen dus al snel in dat het geen echte wedstrijd zou worden en besloten er het beste van te maken. Tenslotte hadden alle deelnemers er last van en was de strijd weer gelijk getrokken. Het weer was top en we konden nu ook even het nieuwe tandem proberen omdat er toch niets vanaf zou hangen.

 

 

Franke PJ voorop en daarachter Kai PJ in het tandem. Foto Karin Sevink

Franke PJ voorop en daarachter Kai PJ in het tandem. Foto Karin Sevink

 

Franke PJ voorop en Kai PJ daarachter. Het leek een succes te worden want Franke PJ leek te weten wat de bedoeling was en mocht als eerste opstellen voor het overrijden. Bij het overrijden ging het echter niet helemaal zoals het zou moeten en door de vele hindernissen en de ringmeester die in de weg stond en de kuilen die ontweken moesten worden snapte Franke PJ het even niet meer en bleef staan. Dan merk je dat je de ervaring mist van een voorpaard die al vaker met het bijltje heeft gehakt. Het span, gevormd door Christiaan PJ en Kai PJ gaan wel steeds beter lopen en mochten deze ronde dan ook als oefening zien. Ze liepen goed en werden tweede.
Op naar Garijp waar we weer een echte strijd aan kunnen gaan. geen hindernissen en altijd top om te rijden. We kijken gewoon weer vooruit.

Franke PJ  met Udo aan de leidsels in de limietklasse. Foto Karin Sevink

Franke PJ met Udo aan de leidsels in de limietklasse. Foto Karin Sevink

Viertal gestart

 

Natuurlijk kunnen we niet achterblijven nu er overal wedstrijden voor viertallen worden georganiseerd. Dus de koppen bij elkaar gestoken en we hebben een enthousiaste club meiden gevonden die de strijd dit jaar aangaan.

 
Het zijn:

 

  • Anna Griet Pompstra met Hinke
  • Harmina Holwerda met Annette PJ
  • Janke Thea Veenstra met Fokje PJ
  • Annemieke Wijbenga op Yldau

 

4tal 2
We gaan zien hoever we komen. De wil is er, de meiden zijn er, de paarden zijn er en de kleding is aangeschaft dus laat de eerste wedstrijd maar komen. Nog even wat puntjes op de i maar dat gaat vast goed komen.

 

4 tal 4
4 tal 3