Berber MZ

 

 

Hallo Pieter, en Janet

 

 

Hier even een foto van Berber MZ tijdens de waddentrailtocht in Marrum en omgeving.
Heel leerzaam voor Berber MZ omdat er verschillende opdrachten/ hindernissen stonden tijdens deze tocht. Berber doet het super voor de kar. Ga waarschijnlijk in de winter met haar starten in de mendressuurwedstrijden.

 

 

Groeten van ,
Hilda en Klaas uit Marrum.

 

 

10367800_10152210745791954_6620690850928933739_n

Concours Buitenpost verloopt boven verwachting

07-08-2014

 

Wat een geweldig en goed georganiseerd concours hebben we weer gehad in Buitenpost. Ook de resultaten waren weer super. De grote verrassing was onze Franke PJ. Het leek erop dat de nr 1 van het klassement onverslaanbaar was. In mijn vorige verslag vertelde ik nog dat Franke PJ stevig op de tweede plak stond en daar ook zou blijven staan als er niets vreemds zou gaan gebeuren. Wat blijkt? De nr. 1 is toch niet zo onverslaanbaar als het leek want Franke PJ kwam de baan in en bleef mooi constant lopen.
Hij mocht als eerste opstellen voor het overrijden, ook daar liep hij zoals nooit tevoren en hij bleef eerste staan. In het klassement maakt het niet meer veel uit want daar staan we in punten te ver achter op de nr. 1 maar het doel is bereikt om te laten zien dat alles mogelijk is met een goed paard en een goede menner. De verrassingen waren nog niet op.
We konden niet meedoen met het kampioenschap tweespan in Norg omdat 1 van de geplaatste paarden uit ons span geblesseerd raakte.
Het kampioenschap ging dus aan ons voorbij maar we wilden de rest van het seizoen toch mee kunnen doen en daarom hebben we een nieuw span gevormd. Christiaan PJ en Bommelenstijns Christiaan. Het bleek een gouden greep want het span liep super en werd dan ook eerste.

 

Op de foto ziet u Franke PJ naar de overwinning lopen.

 

Ons volgende uitje is dit weekend. Keuring in Assen en dressuur en mennen. We hebben er weer zin in.
Foto: Karin Sevink

Foto: Karin Sevink

 

Weer hoogtijdagen voor Stal Wijbenga in Rijs en Opmeer

05-08-2014

Franke PJ in Rijs tweede

Franke PJ in Rijs tweede

 

 

Afgelopen zaterdag hadden we concours in Rijs. Daar waar het in het hele land regende, scheen in Rijs de zon. Voor ons scheen dubbel de zon want Franke PJ werd tweede in de competitie. Hij heeft zich inmiddels stevig geplaatst voor deze plek. Ook mochten we als eerste opstellen met het vernieuwde dubbelspan. Christiaan PJ en Christiaan van Bommelsteijn debuteerden.

 

Het was een prachtig span. Bij het overrijden ging er kennelijk, in de ogen van de jury iets mis, of ze hebben ons span geheel gemist want we kwamen niet meer in de top drie terug. Gelukkig maakte het span dat dubbel en dwars weer goed in Opmeer waar ze als tweede mochten opstellen. Daar waren we zeer tevreden over omdat de Chrisjes elkaar steeds meer vinden. Het succes was in Opmeer nog groter want Christiaan PJ werd eerste in de limiet klasse.
Dit keer had Udo het kampioen duo Christiaan PJ en Wopke voor de wagen gespannen voor het tandem en ook die werden eerste.

 

 

Al met al weer zeer tevreden en we maken de boel weer schoon voor aanstaande woensdag. Dan gaan we naar Buitenpost. Daar wordt het kampioenschap merrie verreden. Annette PJ zal daar voor de sjees debuteren. Ook Franke PJ komt in de baan. De rest is nog een verrassing.

 

 

 

 

 

 

Christiaan PJ eerste in Opmeer

Christiaan PJ eerste in Opmeer

 

De debuterende Chrisjes in tandem

De debuterende Chrisjes in tandem

Foto’s zijn gemaakt door Karin Sevink